Ämne besöksnäring

1 - 4 av 28 artiklar inom samma ämne
  • Regeringen utreder strategi för rymden

    Sverige skulle kunna bli en stor spelare på den internationella marknaden för bemannad rymdfart, med en marknadsandel på 25 procent. Det tror i alla fall Karin Nilsdotter, vd för det privata bolaget Spaceport Sweden, som vill kunna skicka turister...

  • Anställda köper Svensk Destinationsutveckling

    Svensk Destinationsutveckling grundades 2011 av Visit Sweden, Svensk Turism och Swedavia. Bolaget var ett verktyg för att besöksnäringens vision om en fördubblad omsättning skulle kunna förverkligas. Uppgiften har bland annat varit att stärka...

  • Besöksnäringen når inte målet i tid

    Just nu pågår Tur-mässan för fullt på Svenska Mässan i Göteborg, med utställare på mässgolvet och föredragshållare i seminarierummen. I onsdags var en av programpunkterna Tillväxtdagen, i regi av Swedish Tourism Innovation Center som nyligen bildats...

  • Fortsatt schism om Swedish Welcome

    För drygt ett år sedan stormade det kring Swedish Welcome, som då gick under namnet Hållbar Besöksnäring och höll på att skapas. Flera organisationer inom besöksnäringen reagerade på att kvalitets- och hållbarhetscertifieringen skulle skapas utan...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Jan Hedh

”Brödtrenden tillbaka mot grunden fortsätter”

Lördagsintervjun. Jan Hedh har fyllt 65 men fortsätter att vara aktiv. Påsken firas i kaféet på Österlen – och favoriterna på påskbordet är glasklara.

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Annons