Ämne besöksnäring

1 - 4 av 49 artiklar inom samma ämne
  • Sveriges första besöksnäringskongress

    Första upplagan av Svensk Besöksnäringskongress inleds med en film som visar hur stark besöksnäringen faktiskt är. Enligt statistiken ökar branschen med en miljon kronor i omsättning varje dag. Den sysselsätter 173 000 personer och har haft en...

  • "Handboken" som ska väcka kommunerna

    Turismen utgör fem procent av världens samlade BNP. Vart elfte jobb i världen beräknas finnas inom besöksnäringen. Turistkonsumtionen i Sverige uppgår till svindlande 284 miljarder kronor, en ökning med 89 procent under 2000-talet. Under samma...

  • Turismen gjorde rekordsommar

    Övernattningarna ökade med 3,4 procent jämfört med juni, juli och augusti förra året. De utländska gästnätterna ökade ännu mer, plus 6,6 procent, medan övernattningar av svenskar ökade med 2,1 procent, rapporterar Tillväxtverket. Det län som ökade...

  • Så ska TUR förändras

    Den klassiska montermiljön och seminarierna som tidigare varit en stor del av TUR-mässan, mötesplatsen för rese-, turist- och mötesindustrin, kommer i mångt och mycket att försvinna. Istället kommer TUR delas upp i fyra delar med tydligare...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Krister Dahl 476

”Jag gick hemma i flera månader”

Lördagsintervjun. Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers och Upper House, berättar i en lång intervju med Besöksliv om succéåret 2014.Men han berättar också om den tunga perioden i hans liv – och varför han kan dyka upp på jobbet med en blåtira.

Thomas Sjögren restaurangakademien

Från golvsmulor till Årets Kock

Lördagsintervjun. Yngst någonsin att vinna Årets Kock. Eller? 2015 års segrare Thomas Sjögren reder ut förvirringen som uppstod efter tävlingen. Han berättar också om hur det gick till när han började skriva recept som fyraåring och om sjukdomen som drabbade hans bror.  

Emma Bengtsson 476

”Jag är inte en kvinnlig kock”

Lördagsintervjun. Emma Bengtsson tog New York-restaurangen Aquavit till två stjärnor i Michelin på ett halvår.Under ett Sverigebesök berättar hon om dansen, att vara en förebild för kvinnliga kockar – och om väntan på ett telefonsamtal som aldrig kom.

Björn Edlund 476

Junibackens nya chef: "Är ingen lek"

Lördagsintervjun. Från ett drömjobb till ett annat.Björn Edlund lämnar Tom Tits Experiment för Junibacken där han efterträder vd Ulf Larsson.– Ett riktigt hedersuppdrag. Jag blev lycklig när jag fick frågan, säger Björn Edlund.

Therese Guovelin 476

”Vi är glada att momsen sänktes”

Lördagsintervjun. Therese Guovelin är Hotell- och Restaurangfackets nya ordförande.I ett samtal med Visitas vd Eva Östling diskuterar hon framtida samarbeten, politisk påverkan och fackets tuffa kampanj mot arbetsgivarna.

Annons