Ämne besöksnäring

1 - 4 av 43 artiklar inom samma ämne
 • ”OS är slöseri med pengar”

  Tidigare i höst samlades representanter från svensk besöksnäring, Riksidrottsförbundet och olika turismforskare på Nordic Light Hotel i Stockholm. Det var uppstart för det nya tvååriga samarbetsprojektet som ska ge fler internationella...

 • Så tycker partierna om branschens framtid

  Ladda ner enkäten till höger - eller nedan, om du surfar från en mobil.

 • "Ta tillvara potentialen i besöksnäringen"

  Kära nästa statsminister! Snart vet vi om du heter Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt. Oavsett, har du tillsammans med dina kollegor i den blivande regeringen en grannlaga uppgift att lösa. Nämligen hur ni ska stimulera tillväxt och därmed kunna...

 • ”Förläng säsongen med tyskar”

  Enligt Visit Sweden är Tyskland världens mest resande folk med knappt 100 miljoner semesterresor till utlandet varje år. Men trots att Tyskland är Sveriges näst största utlandsmarknad efter Norge har Sverige bara en halv procents marknadsandel av...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Abbe Ibrahim

Abbes engagemang ger vatten till Afrika

Lördagsintervjun. I åtta år har Abbe Ibrahim drivit Operakällaren Trophy, välgörenhetsprojektet för ökad vattentillgång i Afrika. I lördagsintervjun berättar han hur ett besök i en by i Kenya fick honom att engagera sig.

Mia Spendrup 476

Så ska Mia Spendrup vända Grythyttan

Lördagsintervjun. Grythyttans Gästgivaregård ska återfå sin forna historiska glans – med fräscha tankar och idéer. Nya ägaren Mia Spendrup berättar om sina planer.

Anne Robertsson pressbild

Jönköping växer med hennes Vox

I november öppnar Vox Hotel i Jönköping. Bakom står Anne Robertsson, som 25 år gammal blev hotellägare utan utbildning och hotellerfarenhet.

Ella Niia

Niia: ”Det ska vara samma momssats på mat”

Lördagsintervjun. Efter snart tio år lämnar Ella Niia posten som ordförande för HRF. Hon är för dagens nivå av moms på restaurangmat, men branschens största fråga tycker hon är något helt annat.– Hur kul är det att gå till ett jobb där arbetsgivarna pratar om att vi måste sänka minimilönerna? Den branschen kommer inte att kunna tävla om framtidens arbetskraft.

Martin Ådahl

”Orimligt med olika moms på mat”

Centerns chefsekonom Martin Ådahl anser att de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar har varit väldigt effektiva för sysselsättningen.

Annons