Ämne besöksnäring

1 - 4 av 47 artiklar inom samma ämne
  • Turismen gjorde rekordsommar

    Övernattningarna ökade med 3,4 procent jämfört med juni, juli och augusti förra året. De utländska gästnätterna ökade ännu mer, plus 6,6 procent, medan övernattningar av svenskar ökade med 2,1 procent, rapporterar Tillväxtverket. Det län som ökade...

  • Så ska TUR förändras

    Den klassiska montermiljön och seminarierna som tidigare varit en stor del av TUR-mässan, mötesplatsen för rese-, turist- och mötesindustrin, kommer i mångt och mycket att försvinna. Istället kommer TUR delas upp i fyra delar med tydligare...

  • Sverige turismraket på växande global marknad

    I lördags var det världsturismdagen och FN:s turismorganisation, UNWTO, presenterade statistik över hur turismen utvecklats globalt under årets första sex månader. Antalet internationella ankomster ökade med 4,6 procent jämfört med samma period i...

  • Sena betalningar gissel för besöksnäringen

    Svenska företag i besöksnäringen tvingas skriva av 2,7 procent av sina intäkter på grund av uteblivna betalningar. Det är lika mycket som utbildningsföretag och bara företag som säljer affärstjänster har det värre, med avskrivningar för 3,2 procent...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Stefan Karlsson Toso

Stefan Karlsson vill avdramatisera kroglivet

Göteborgskrögaren Stefan Karlsson har öppnat två nya restauranger på några månader. Nu är det dags för investeringarna att börja betala sig.

Annons