Ämne krogmoms

1 - 4 av 50 artiklar inom samma ämne
  • Förnuftet segrade

    Momsen på restaurangmat fördubblas inte, utan behålls på dagens 12 procent. Det är resultatet av förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. För att förslaget ska bli verklighet måste Socialdemokraterna och Miljöpartiet få igenom sin...

  • Från varsel till expansion

    Inför valet åkte Besöksliv landet runt och pratade med företagare om hur de skulle påverkas om momsen på restaurangmat och arbetsgivaravgifterna för ungdomar skulle höjas. Oron var stor och många varnade för färre anställda. En av dem var Per...

  • Eva Östling fick seger-sms i morse

    Eva Östling berättar att det har ryktats i några dagar om att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte skulle föreslå att momsen på restaurangmat höjs. – Men vi har inte velat ta ut några segrar i förskott, säger Eva Östling. I morse avslöjade...

  • Momsen på restaurangmat höjs INTE

    Magdalena Andersson (S), som snart blir finansminister, har argumenterat för att momsen på restaurangmat borde höjas till 25 procent, men har nu fått backa. – Så är det när man för diskussioner. Då får man inte igenom alla sina förslag, och här har...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Stefan Karlsson Toso

Stefan Karlsson vill avdramatisera kroglivet

Göteborgskrögaren Stefan Karlsson har öppnat två nya restauranger på några månader. Nu är det dags för investeringarna att börja betala sig.

Annons