Ämne krogmoms

1 - 4 av 40 artiklar inom samma ämne
  • Besöksliv reder ut: Detta är momsens effekter

    Före sommaren började Golfkrogen Isaberg i småländska Gislaved med en speciell meny. Intill de aktuella priserna hade man en kolumn med priser i rött – 15 procent högre. Bolaget åskådliggjorde hur mycket priserna måste höjas ifall både momsen på...

  • (S)aklighet lägre än momsen

    Det främsta målet med att sänka momsen på restaurangmat var att sänka den strukturella arbetslösheten i Sverige. Hur skulle det gå till? Jo, genom att den lägre momsen på lång sikt skulle ge lägre priser, vilket skulle ge ökad efterfrågan på...

  • Krögaren visar vad nya villkor kostar

    Eagleburger: 149 kronor. Eller 171 kronor. Spagetti Bolognese: 95 kronor. Eller 109 kronor. Det är en speciell meny som gästerna på Golfkrogen Isaberg har kunnat ta del av de senaste veckorna. 
I en kolumn bredvid dagens priser står andra priser i...

  • ”Är momsen på Ica också ett branschstöd?”

    Under Moderaternas dag igår torsdag höll partiet seminariet ”Svart blir vitt” som behandlade inte bara momsen på restaurangmat utan även Rot-avdraget och Rut-avdraget. Moderatorn och moderaten Henrik von Sydow inledde med att hänvisa till...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Stefan Karlsson krögaren pressbild

”Satsar man rätt blir det överskott”

Lördagsintervjun. Stefan Karlsson drev år efter år Sveriges lönsammaste hotell, trots att pengar aldrig var drivkraften. När han insåg att jobbet drev hans familj ifrån honom tog han hjälp av en terapeut. Nu släpper han fram andra– Personalen måste få vara delaktig, säger Stefan Karlsson.

Malin Söderström 476

Malin Söderström: ”Jag har skrivkramp”

Lördagsintervjun. Malin Söderström berättar om den nya röken, ekonomin, uppbrottet med de tidigare delägarna – och varför hon inte kan skriva recept längre.

Fransson Östling

Karin Fransson – örternas drottning

Lördagsintervjun. Det sa bara klick när den unga tyskan träffade sin svenske drömprins. Nu har de varit tillsammans i över 35 år, men hon skapar fortfarande rubriker – tack vare sin kärlek till maten och till Borgholm. Kocken Karin Fransson är årets mottagare av Visitas Hall of Fame.

Per Gunne pressbild

Gunne – från tidningshus mot hotell

Lördagsintervjun. Per Gunne lämnade Metro och klev in i krogbranschen. Han berättar han om hur miljardkoncernen ska ta sig in på hotellmarknaden och det positiva med att de unga inte stannar i branschen.

Annons