Ämne krogmoms

1 - 4 av 32 artiklar inom samma ämne
  • "Bibehållen matmoms på restaurang gynnar utlandsfödda"

    Hur väl integrationen i Sverige lyckas beror på hur duktiga vi är på att skapa förutsättningar för sysselsättning åt utlandsfödda. Den sänkta momsen på restaurangmat har sänkt trösklarna in på arbetsmarknaden för människor från andra länder. Kraven...

  • Branschbloggen ska bevara matmomsen

    Kåre Johansson är en av fem franchisetagare inom Scandic och driver Scandic Värnamo tillsammans med sin fru Lillian Johansson. Han stör sig på att allmänheten och många politiker ser matmomsen på restaurang som en subvention av restaurangbranschen...

  • MP säger ja till fortsatt låg krogmoms

    Miljöpartiet föreslår skattehöjningar på ungefär 20 miljarder kronor mer än regeringen för 2015. Pengarna ska framför allt satsas på skolan, jobben och klimatet. Till skillnad från Socialdemokraterna har Miljöpartiet inte med något förslag om att...

  • Dubbelstöten nödvändig för Socialdemokraterna

    Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, berättade idag hur de ska finansiera de satsningar partiet vill göra om de vinner valet. Totalt handlar det om inkomstförstärkningar för staten med 32 miljarder kronor. Den...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Jan Hedh

”Brödtrenden tillbaka mot grunden fortsätter”

Lördagsintervjun. Jan Hedh har fyllt 65 men fortsätter att vara aktiv. Påsken firas i kaféet på Österlen – och favoriterna på påskbordet är glasklara.

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Annons