Ämne politik

1 - 4 av 96 artiklar inom samma ämne
 • Så tycker partierna om branschens framtid

  Ladda ner enkäten till höger - eller nedan, om du surfar från en mobil.

 • "Ta tillvara potentialen i besöksnäringen"

  Kära nästa statsminister! Snart vet vi om du heter Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt. Oavsett, har du tillsammans med dina kollegor i den blivande regeringen en grannlaga uppgift att lösa. Nämligen hur ni ska stimulera tillväxt och därmed kunna...

 • Momshöjning kan slå mot avtalsrörelsen

  Jonas Siljhammar har den senaste tiden lyssnat noga på den politiska debatten, inte minst diskussionen kring moms på restaurangmat och arbetsgivaravgifter för unga. Det har gjort honom förbannad. – Det kan komma pålagor på en framtidsbransch som...

 • ”Socialdemokrater – få partitoppen att se besöksnäringen”

  Under 2013 omsatte besöksnäringen 282 miljarder kronor och besöksnäringen sysselsatte nästan 168 000 personer. Många av dessa är unga som arbetar inom restaurang och hotell. Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, Magdalena Andersson,...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Abbe Ibrahim

Abbes engagemang ger vatten till Afrika

Lördagsintervjun. I åtta år har Abbe Ibrahim drivit Operakällaren Trophy, välgörenhetsprojektet för ökad vattentillgång i Afrika. I lördagsintervjun berättar han hur ett besök i en by i Kenya fick honom att engagera sig.

Mia Spendrup 476

Så ska Mia Spendrup vända Grythyttan

Lördagsintervjun. Grythyttans Gästgivaregård ska återfå sin forna historiska glans – med fräscha tankar och idéer. Nya ägaren Mia Spendrup berättar om sina planer.

Anne Robertsson pressbild

Jönköping växer med hennes Vox

I november öppnar Vox Hotel i Jönköping. Bakom står Anne Robertsson, som 25 år gammal blev hotellägare utan utbildning och hotellerfarenhet.

Ella Niia

Niia: ”Det ska vara samma momssats på mat”

Lördagsintervjun. Efter snart tio år lämnar Ella Niia posten som ordförande för HRF. Hon är för dagens nivå av moms på restaurangmat, men branschens största fråga tycker hon är något helt annat.– Hur kul är det att gå till ett jobb där arbetsgivarna pratar om att vi måste sänka minimilönerna? Den branschen kommer inte att kunna tävla om framtidens arbetskraft.

Martin Ådahl

”Orimligt med olika moms på mat”

Centerns chefsekonom Martin Ådahl anser att de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar har varit väldigt effektiva för sysselsättningen.

Annons