Ämne scandic

1 - 4 av 73 artiklar inom samma ämne
  • Sara Johansson är Årets Unga Chef

    Galan anordnas årligen av tidningen Chef och just priset ”Årets Unga Chef” står Stockholms Stad bakom. Syftet är bland annat att belöna en ung chef som i ledarskapet inspirerar till utveckling och nytänkande. Motiveringen bakom utmärkelsen till Sara...

  • Stark tillväxt för Scandic 2014

    Det var i fjol som Scandic förvärvade Rica Hotels, som totalt innebar 71 nya hotell och 10 600 hotellrum. Det är också det som är den största anledningen till Scandics starka tillväxt under förra året. Nettoomsättningen ökade med 37,4 procent och...

  • Scandic öppnar resort i Stockholm city

    Scandic möter nu upp storsatsningen Urban Escape vid Brunkebergstrog, intill Sergels Torg i centrala Stockholm. Med invigning under våren 2017 planerar man att totalt göra om hotellfastigheten Sergel Plaza till en ”cityresort”, enligt ett...

  • Stor chefsrockad på Scandic-hotell

    Lars Sandberg har redan nu börjat lämna över till Helena Söderberg. Han ska se över ombyggnationen som sker under det kommande året – då Pub-huset blir till det nya Scandic-hotellet Haymarket. Hans nya arbetsplats ligger alltså bara några kvarter...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Krister Dahl 476

”Jag gick hemma i flera månader”

Lördagsintervjun. Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers och Upper House, berättar i en lång intervju med Besöksliv om succéåret 2014.Men han berättar också om den tunga perioden i hans liv – och varför han kan dyka upp på jobbet med en blåtira.

Thomas Sjögren restaurangakademien

Från golvsmulor till Årets Kock

Lördagsintervjun. Yngst någonsin att vinna Årets Kock. Eller? 2015 års segrare Thomas Sjögren reder ut förvirringen som uppstod efter tävlingen. Han berättar också om hur det gick till när han började skriva recept som fyraåring och om sjukdomen som drabbade hans bror.  

Emma Bengtsson 476

”Jag är inte en kvinnlig kock”

Lördagsintervjun. Emma Bengtsson tog New York-restaurangen Aquavit till två stjärnor i Michelin på ett halvår.Under ett Sverigebesök berättar hon om dansen, att vara en förebild för kvinnliga kockar – och om väntan på ett telefonsamtal som aldrig kom.

Björn Edlund 476

Junibackens nya chef: "Är ingen lek"

Lördagsintervjun. Från ett drömjobb till ett annat.Björn Edlund lämnar Tom Tits Experiment för Junibacken där han efterträder vd Ulf Larsson.– Ett riktigt hedersuppdrag. Jag blev lycklig när jag fick frågan, säger Björn Edlund.

Therese Guovelin 476

”Vi är glada att momsen sänktes”

Lördagsintervjun. Therese Guovelin är Hotell- och Restaurangfackets nya ordförande.I ett samtal med Visitas vd Eva Östling diskuterar hon framtida samarbeten, politisk påverkan och fackets tuffa kampanj mot arbetsgivarna.

Annons