Ämne skatter

1 - 4 av 32 artiklar inom samma ämne
  • Krögaren visar vad nya villkor kostar

    Eagleburger: 149 kronor. Eller 171 kronor. Spagetti Bolognese: 95 kronor. Eller 109 kronor. Det är en speciell meny som gästerna på Golfkrogen Isaberg har kunnat ta del av de senaste veckorna. 
I en kolumn bredvid dagens priser står andra priser i...

  • ”Är momsen på Ica också ett branschstöd?”

    Under Moderaternas dag igår torsdag höll partiet seminariet ”Svart blir vitt” som behandlade inte bara momsen på restaurangmat utan även Rot-avdraget och Rut-avdraget. Moderatorn och moderaten Henrik von Sydow inledde med att hänvisa till...

  • Reinfeldt lovade jobb och stabilitet

    Fredrik Reinfeldt inledde sitt tal med att tala om att han tror på marknadsekonomi, för att den får människor och företag att växa. Och alternativen, sa han, är urusla och fungerar inte. Han fortsatte med att lyfta fram Sverige starka offentliga...

  • ”Gemensam momssats är ingen subvention”

    Det var Vista som bjudit in Jennie Nilsson, näringspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, och Martin Ådahl, Centerns chefsekonom för att debattera näringspolitik för besöksnäringen. Martin Ådahl inledde med att måla upp en bild av ett litet...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Stefan Karlsson krögaren pressbild

”Satsar man rätt blir det överskott”

Lördagsintervjun. Stefan Karlsson drev år efter år Sveriges lönsammaste hotell, trots att pengar aldrig var drivkraften. När han insåg att jobbet drev hans familj ifrån honom tog han hjälp av en terapeut. Nu släpper han fram andra– Personalen måste få vara delaktig, säger Stefan Karlsson.

Malin Söderström 476

Malin Söderström: ”Jag har skrivkramp”

Lördagsintervjun. Malin Söderström berättar om den nya röken, ekonomin, uppbrottet med de tidigare delägarna – och varför hon inte kan skriva recept längre.

Fransson Östling

Karin Fransson – örternas drottning

Lördagsintervjun. Det sa bara klick när den unga tyskan träffade sin svenske drömprins. Nu har de varit tillsammans i över 35 år, men hon skapar fortfarande rubriker – tack vare sin kärlek till maten och till Borgholm. Kocken Karin Fransson är årets mottagare av Visitas Hall of Fame.

Per Gunne pressbild

Gunne – från tidningshus mot hotell

Lördagsintervjun. Per Gunne lämnade Metro och klev in i krogbranschen. Han berättar han om hur miljardkoncernen ska ta sig in på hotellmarknaden och det positiva med att de unga inte stannar i branschen.

Annons