Ämne skatter

1 - 4 av 14 artiklar inom samma ämne
  • ”Varför ska matmomsen vara högre på restaurang?”

    Björn Almér är arg. Det har han varit ett tag nu, men när Besöksliv igår skrev ”MP säger ja till fortsatt låg krogmoms” rann bägaren över. Han tycker att vi har accepterat det han kallar ”motståndarnas ord” när det gäller vilken momssats som ska...

  • MP säger ja till fortsatt låg krogmoms

    Miljöpartiet föreslår skattehöjningar på ungefär 20 miljarder kronor mer än regeringen för 2015. Pengarna ska framför allt satsas på skolan, jobben och klimatet. Till skillnad från Socialdemokraterna har Miljöpartiet inte med något förslag om att...

  • Dubbelstöten nödvändig för Socialdemokraterna

    Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, berättade idag hur de ska finansiera de satsningar partiet vill göra om de vinner valet. Totalt handlar det om inkomstförstärkningar för staten med 32 miljarder kronor. Den...

  • Oppositionen stoppar sänkta arbetsgivaravgifter

    De sänkta arbetsgivaravgifterna för unga skulle riktas mer mot de allra yngsta, det var vad regeringens förslag gått ut på. Men det kommer inte att bli verklighet. Sedan 2009 är arbetsgivaravgifterna lägre för unga upp till 26 år, bara 15,49 procent...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Jan Hedh

”Brödtrenden tillbaka mot grunden fortsätter”

Lördagsintervjun. Jan Hedh har fyllt 65 men fortsätter att vara aktiv. Påsken firas i kaféet på Österlen – och favoriterna på påskbordet är glasklara.

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Annons