Ämne skatter

1 - 4 av 33 artiklar inom samma ämne
  • Besöksliv reder ut: Detta är momsens effekter

    Före sommaren började Golfkrogen Isaberg i småländska Gislaved med en speciell meny. Intill de aktuella priserna hade man en kolumn med priser i rött – 15 procent högre. Bolaget åskådliggjorde hur mycket priserna måste höjas ifall både momsen på...

  • Krögaren visar vad nya villkor kostar

    Eagleburger: 149 kronor. Eller 171 kronor. Spagetti Bolognese: 95 kronor. Eller 109 kronor. Det är en speciell meny som gästerna på Golfkrogen Isaberg har kunnat ta del av de senaste veckorna. 
I en kolumn bredvid dagens priser står andra priser i...

  • ”Är momsen på Ica också ett branschstöd?”

    Under Moderaternas dag igår torsdag höll partiet seminariet ”Svart blir vitt” som behandlade inte bara momsen på restaurangmat utan även Rot-avdraget och Rut-avdraget. Moderatorn och moderaten Henrik von Sydow inledde med att hänvisa till...

  • Reinfeldt lovade jobb och stabilitet

    Fredrik Reinfeldt inledde sitt tal med att tala om att han tror på marknadsekonomi, för att den får människor och företag att växa. Och alternativen, sa han, är urusla och fungerar inte. Han fortsatte med att lyfta fram Sverige starka offentliga...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anne Robertsson pressbild

Jönköping växer med hennes Vox

I november öppnar Vox Hotel i Jönköping. Bakom står Anne Robertsson, som 25 år gammal blev hotellägare utan utbildning och hotellerfarenhet.

Ella Niia

Niia: ”Det ska vara samma momssats på mat”

Lördagsintervjun. Efter snart tio år lämnar Ella Niia posten som ordförande för HRF. Hon är för dagens nivå av moms på restaurangmat, men branschens största fråga tycker hon är något helt annat.– Hur kul är det att gå till ett jobb där arbetsgivarna pratar om att vi måste sänka minimilönerna? Den branschen kommer inte att kunna tävla om framtidens arbetskraft.

Martin Ådahl

”Orimligt med olika moms på mat”

Centerns chefsekonom Martin Ådahl anser att de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar har varit väldigt effektiva för sysselsättningen.

Lars Åkerlund Eva Östling

Lars Åkerlund lärde USA att fika

Eva möter. Lars Åkerlund ville lära New York-borna att fika. Åtta år efter att han
 öppnade han lyckats – med råge.– I slutet av juni blir vi New Yorks största privatägda kaffekedja.

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Annons