Ämne tillstånd

1 - 4 av 27 artiklar inom samma ämne
  • Erinran för Post efter strippaffär

    Det var under Halloween-helgen i fjol som det arrangerades en klubbfest på Clarion Hotel Post i Göteborg. Hotellet hade ansökt om utökad serveringstid samt danstillstånd, vilket man också fått. När eventet genomfördes var en del i den flera timmar...

  • Polisen stängde Visbykrog – gästerna fick gå hem

    Historien börjar med en kontroll som polisen gjorde på Kharma i början av mars. Enligt polisen ska berusningen ha varit stor, gästerna kunde själva förse sig ur baren och en nödutgång var låst. Några veckor senare gjordes en ny kontroll, även då var...

  • Centern i charmoffensiv mot krogar

    Centerpartiet har de senaste åren fokuserat allt mer på småföretag, inte minst restauranger. Partiets ungdomsförbund, CUF, fortsätter i dag på den inslagna vägen. Hanna Wagenius, förbundsordförande för CUF, slår ett slag för att danstillståndet...

  • Små effekter av kortare öppettider

    I mitten av augusti ändrades öppettiderna för Göteborgs restauranger. Sista stängningstid på fredagar blev klockan 03. På lördagar fick krogarna dock ha fortsatt öppet till klockan 05. Bakgrunden var att polisen gick ut med att det krävdes tidigare...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Jan Hedh

”Brödtrenden tillbaka mot grunden fortsätter”

Lördagsintervjun. Jan Hedh har fyllt 65 men fortsätter att vara aktiv. Påsken firas i kaféet på Österlen – och favoriterna på påskbordet är glasklara.

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Annons