Ämne tillstånd

1 - 4 av 38 artiklar inom samma ämne
  • ”Kommunen är överdrivet nitisk”

    Redan under en alkoholinspektion i maj 2012 delade Nacka kommun ut en varning till hotellet, enligt ett beslut från kommunens social- och äldrenämnd. Anledningen var att de inte kunde servera varm mat i anslutning till alkoholförsäljningen. I...

  • Kunskapsprovet på svart marknad – kan göras om

    Örebrobaserade Niagara Utbildning, som utbildar krögare och alkoholhandläggare i alkohollagen och serveringstillstånd, berättar för Nerikes Allehanda att de har sett kopior på alla frågor som ingår i Folkhälsomyndighetens kunskapsprov som krögare...

  • Ett första ja till senare öppettider i Växjö

    Det är allianspartierna och Miljöpartiet i Växjö som är för att serveringstiden på fredagar och lördagar ska kunna förlängas med en timme till klockan 03. För att få förlängd serveringstid måste krögarna ansöka om ett nytt serveringstillstånd och...

  • Dans på krog gav 5 000 kronor i böter

    Det krävs tillstånd för en restaurang som vill arrangera dans. Det kände inte de två delägarna till en restaurang i Uppsala till. Så de anordnade en danskväll i augusti förra året, utan att söka tillstånd. En civil polis upptäckte dansen och en...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anna Spjuth 476

”Jag vill passera drömgränsen”

Hon gick direkt från trainee till hotellchef, slår rekord på Yasuragi Hasseludden och var nyligen nominerad till Årets vd.Men nöjd? Inte riktigt.

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Annons