Ämne tillstånd

1 - 4 av 40 artiklar inom samma ämne
  • Växjö får förlängd alkoholservering

    Fredagar, lördagar och andra helgdagar får krogarna i Växjö nu ha öppet till tre på natten. Det skriver P4 Kronoberg. Polisen i Kronoberg har varit kritisk till förslaget. Bland krögarna själva råder delade meningar. – Personalkostnaderna stiger för...

  • Krögare mer nöjda med tillståndsenheten

    Tillståndsenheten i Göteborgs kommun har genomfört förändringar i processen att ansöka om alkoholtillstånd. Det skriver tidningen Vårt Göteborg. De har utökat besöks- och telefontider, lanserat nya webbsidor, blanketter samt en sms-tjänst där man...

  • ”Kommunen är överdrivet nitisk”

    Redan under en alkoholinspektion i maj 2012 delade Nacka kommun ut en varning till hotellet, enligt ett beslut från kommunens social- och äldrenämnd. Anledningen var att de inte kunde servera varm mat i anslutning till alkoholförsäljningen. I...

  • Kunskapsprovet på svart marknad – kan göras om

    Örebrobaserade Niagara Utbildning, som utbildar krögare och alkoholhandläggare i alkohollagen och serveringstillstånd, berättar för Nerikes Allehanda att de har sett kopior på alla frågor som ingår i Folkhälsomyndighetens kunskapsprov som krögare...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Krister Dahl 476

”Jag gick hemma i flera månader”

Lördagsintervjun. Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers och Upper House, berättar i en lång intervju med Besöksliv om succéåret 2014.Men han berättar också om den tunga perioden i hans liv – och varför han kan dyka upp på jobbet med en blåtira.

Thomas Sjögren restaurangakademien

Från golvsmulor till Årets Kock

Lördagsintervjun. Yngst någonsin att vinna Årets Kock. Eller? 2015 års segrare Thomas Sjögren reder ut förvirringen som uppstod efter tävlingen. Han berättar också om hur det gick till när han började skriva recept som fyraåring och om sjukdomen som drabbade hans bror.  

Emma Bengtsson 476

”Jag är inte en kvinnlig kock”

Lördagsintervjun. Emma Bengtsson tog New York-restaurangen Aquavit till två stjärnor i Michelin på ett halvår.Under ett Sverigebesök berättar hon om dansen, att vara en förebild för kvinnliga kockar – och om väntan på ett telefonsamtal som aldrig kom.

Björn Edlund 476

Junibackens nya chef: "Är ingen lek"

Lördagsintervjun. Från ett drömjobb till ett annat.Björn Edlund lämnar Tom Tits Experiment för Junibacken där han efterträder vd Ulf Larsson.– Ett riktigt hedersuppdrag. Jag blev lycklig när jag fick frågan, säger Björn Edlund.

Therese Guovelin 476

”Vi är glada att momsen sänktes”

Lördagsintervjun. Therese Guovelin är Hotell- och Restaurangfackets nya ordförande.I ett samtal med Visitas vd Eva Östling diskuterar hon framtida samarbeten, politisk påverkan och fackets tuffa kampanj mot arbetsgivarna.

Annons