Ämne tillstånd

1 - 4 av 25 artiklar inom samma ämne
  • Centern i charmoffensiv mot krogar

    Centerpartiet har de senaste åren fokuserat allt mer på småföretag, inte minst restauranger. Partiets ungdomsförbund, CUF, fortsätter i dag på den inslagna vägen. Hanna Wagenius, förbundsordförande för CUF, slår ett slag för att danstillståndet...

  • Små effekter av kortare öppettider

    I mitten av augusti ändrades öppettiderna för Göteborgs restauranger. Sista stängningstid på fredagar blev klockan 03. På lördagar fick krogarna dock ha fortsatt öppet till klockan 05. Bakgrunden var att polisen gick ut med att det krävdes tidigare...

  • Modo Hockey: "Vi följer regelverket"

    Modo Hockey har tillstånd att servera starköl, vin och spritdrycker på vissa utpekade ställen som loger, pub och restaurang. Men den kommunala S-politikern Roger Burland i Örnsköldsvik är inte nöjd med upplägget. Han vill inte att barn ska...

  • ”Ska vi lära oss att inte lita på myndigheter?”

    Gott så, domstolarna utverkar praxis och myndigheterna ska tillämpa den. Lite längre ner i samma artikel uppges att Folkhälsoinstitutets dåvarande generaldirektör Sarah Wamala har skrivit ett brev till Visita. I brevet står att den text som...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Sayan Isaksson

Stjärnstopp stoppar inte Sayan Isaksson

Lördagsintervjun. Sayan Isaksson om skillanderna mellan Michelin och White Guide, den nya krogen som snart öppnar och hur det är att vara pretentiös.

Annons