Annons

Är det här landets lyxigaste hotellsvit?

zoom Modemagasinet Vogue gjorde vågen för lyxsviten på hotell Pigalle i Göteborg.
Modemagasinet Vogue gjorde vågen för lyxsviten på hotell Pigalle i Göteborg.
NYHETER. En lyxsvit så dekadent så att till och med modetidningen Vouge gör vågen. Så kan boutiquehotellet bästa rum på hotell Pigalle i Göteborg beskrivas.
Annons

Det finns det där lilla extra. Och så finns det lyx med stort L. Det är det senare alternativet som boutiquehotellet Pigalle valt att satsa på i sin 55 kvadratmeter stora Suite Belle.

Här finns en champagnebar med 40 olika champagnemärken, de flesta i halvflaskor så att gästen ska kunna testa sig fram till sin favorit utan att somna i förtid. Självklart finns även prestigevalet Cristal. Men det slutar inte där.

I svitens de luxepentry finns anklever, rysk kaviar och andra godsaker.

– Men det går självklart också att få private dining i sviten, säger Bobby Wallén, hotellets General Manager.

Sedan hotellet öppnade 2014 har det varit en välbesökt oas för gäster med smak för dekadens. När sviten bokas får gästen inte bara ange sitt telefonnummer, hen får också uppge klädstorlek.

– Vi har fokus på design och mode på Pigalle, och det gäller även klädseln. Därför har vi ett samarbete med NK, som fyller upp svitens garderob med plagg från Dior och Celine, men även svenska märken som Filippa K och Jumperfabriken. Här finns även smycken, säger Bobby Wallén.

Tanken är att erbjuda gästen ett tillfälle för gästen att i lugn och ro prova och köpa med sig hem. I sviten finns också skönhetsprodukter från Tom Ford och Diptyque.

Gästerna består av mestadels privatresenärer, men också affärsresenärer som är vana vid att resa och som vill ha något extra. Men hit kommer också vanliga turister från Norden, och faktiskt även en del barnfamiljer, även om de inte är de mest frekventa gästerna.

– Vi håller just nu på med ett spännande projekt där vi vill få våra yngsta gäster att trivas lite extra bra, så att hela familjen får en upplevelse utöver det vanliga, kommenterar Bobby Wallén.

Hotellet består av 60 rum, och självklart finns här även restaurang och bar. Ambitionen är att hela tiden överträffa gästens förväntningar.

– Vi vill alltid möta våra gäster med största passion och professionalism, och vi vill samtidigt vara lite busiga med våra gäster. Då tror vi att gästen vill komma tillbaka till oss och vi har lyckats skapa stämgäster.