Annons

Bokningsboost på hotellen under Eurovision

zoom Nu på lördag är det dags för Eurovision song contest 2016.
Nu på lördag är det dags för Eurovision song contest 2016.
NYHETER. Eurovisionbarer, 1000 extra galgar, rosa ballonger, storbildsskärmar och tema rosa. Snart är det dags för den stora finalen och Stockholm är laddat inför helgen. På hotellen har det sedan tidigare i veckan märkts i bokningssystemen.
Annons

Upptakten till Eurovision drog igång redan i tisdags och hotellen är så gott som fullbokade. Quality Hotel Globe ligger i direkt anslutning till arenorna och där har man storsatsat inför helgens händelser.

 – Vi har öppnat en champagnebar, tagit in extra personal, köpt in tusen extra galgar och dekorerat med rosa ballonger. Vi har haft ett stort tryck på rum med tanke på vårt läge till arenorna och trots detta finns det ett fåtal rum kvar till finalen på lördag, svarar Tina Hedman, General Manager, Quality Hotel Globe.

”Kommer bli högt tryck”

100 miljoner kronor har kalaset kostat men ändå är inte Eurovision någon jättestor händelse –åtminstone inte för hotellen. Det säger Karin Karin Mäntymäki, Acting CEO, Stockholm Visitors Board.

– Eurovision är en jättestor händelse för staden, vi stärker Stockholm varumärke och visar att vi är en evenemangsstad att räkna med. Men för hotellen är det inte det största, utan går att jämföra med en bra kongress. Men självklart påverkar ett sådant här stort evenemang hotellen på ett positivt sätt. 

Under Eurovision i Malmö 2013 uppnådde man 92 200 gästnätter och denna gång är inget undantag.

– Det är 42 länder med delegationer på cirka 20-40 personer i varje, 1500 journalister och ackrediterade fans så det kommer att bli högt tryck, säger Karin Mäntymäki.

 

 

 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...