Annons

Bra start i Yrkes-VM: Flera topprestationer

NYHETER. Två tävlingsdagar är avklarade och ytterligare två väntar de 27 svenska deltagarna i Yrkes-VM i Abu Dhabi. Fajten om medaljerna pågår för fullt och många har presterat på topp, inte minst servitrisen Sofie Langkjaer och kocken Gustav Leonhardt. 
Annons

Konkurrensen är knivskarp i det som anses vara en av världens största tävlingar med 1 300 tävlande ungdomar under 23 år, från 58 länder. Tävlingsmomenten i sig är utmanande och förhållanden tuffa i ett land där inte minst samtliga råvaror till kocktävlingen måste importeras.

– Det är många nerver som varit i omlopp de senaste dagarna men alla har hanterat förseningar i programmet och andra störningsmoment utmärkt, säger Visitas Kersti Wittén på plats i Abu Dhabi.

Hur har det gått hittills?

– Jag är mycket imponerad över allas prestationer. Gustavs första tävlingsdag var i världsklass och Sofie var mycket nöjd efter sitt fine dining-moment. Ett tävlingsmoment som blev väldigt annorlunda med tanke på att alkohol är förbjudet i Abu Dhabi. Bland annat fick hon gå in i ett separat rum för att flambera. 

Stämningen på topp

I den svenska delegationen finns utöver de tävlande och organisationen runt omkring även en hejaklack med föräldrar, liksom representanter från Svenskt Näringsliv och LO samt från regeringen.

– Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström är här och kommer att bli serverad under tisdagens tävlingsmoment, dock inte av Sofie, berättar Kersti Wittén som tror att målsättningen om många medaljer lär infrias.

– Det är ett starkt motstånd i samtliga grenar, men alla i laget är fokuserade och stämningen på topp.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...