Annons

Branschproffs tar över skånskt konferenshotell

zoom Tar över Valhall. Paret Mareniusson satsar på att utveckla utbudet för att locka fler.
Tar över Valhall. Paret Mareniusson satsar på att utveckla utbudet för att locka fler.
NYHETER. Det stundar ägarskifte hos Valhall Park Hotel & Konferens. Paret Mareniusson som tar över har som mål att öka beläggningen med över 20 procent. För att nå dit utvecklar de sitt erbjudande med cykelservice och nya samarbeten med lokala entreprenörer.
Annons

I november tog paret Helena och Jonas Mareniusson över Valhall Park Hotel & Konferens utanför Ängelholm. De hade letat efter ett liknande objekt i under en tid.

– Vi flyttade till Skåne för tre år sedan och sedan dess har vi letat efter ett ställe att driva tillsammans. I somras dök möjligheten upp med Valhall och under hösten har vi förhandlat med de tidigare ägarna Hans och Gabriella Tidblom. Igår tog vi över driften, så det här är väldigt nytt, säger Jonas Mareniusson.

Lång erfarenhet från branschen

Paret har lång erfarenhet från arbete inom besöksnäringen. Jonas kommer närmast från Sälen där han var destinationschef för Lindvallen och Högfjället, Helena har varit hotelldirektör för Mora hotell och vd för Experium och Skilodge i Lindvallen.

 – Vår bakgrund kommer väl till pass nu. Vi har erfarenhet av att utveckla verksamheter, gillar att jobba med människor och ser fram emot att utveckla hotellet tillsammans med den duktiga personalen.

Mareniussons har köpt själva hotelldriften och hyr byggnaden av fastighetsägaren Peab Park AB. Verksamheten består av en hotellbyggnad med tillhörande konferenslokaler och ett fristående hus som innehåller en restaurang.

Deras största fokus just nu blir att öka beläggningen.

– I dagsläget kommer vi inte bygga ut eller nyanställa, först måste vi fylla de befintliga bäddarna. I dag ligger beläggningen på runt 40 procent och vi vill upp till 60. För att klara det vill vi attrahera privatgäster, för vi har redan en hel del konferensgäster. Här i området finns mycket som kan locka: Kattegattleden för cyklister, fina strövområden och inom två mils omkrets ligger tio golfbanor.  

Arbetar med lokal matprofil

Han berättar också att maten kommer att spela en central roll för att locka privatgäster. Många kända producenter finns i området, till exempel har Bjäre-kyckling varit en menyfavorit runtom i landet.

– Här i Bjäre finns gott om lokalproducerade produkter, som färskpotatis, kött och grönsaker. Vi vet att många ser det som en reseanledning i sig. Vi har två kockar som är uppvuxna i området, Christian Henrysson och Peter Nilsson, och de brinner för det lokala köket. En specialitet är raggmunk med fläsk, med kött från ett lokalt slakteri som de rimmar själva.

Paret vill också samarbeta med lokala entreprenörer för att på så sätt hitta synergier.

– Vi vill jobba med så många som möjligt, här finns ett bageri, ett äppelmusteri och ett flygmuseum. Vi har precis träffat turistföretag i Helsingborg och vi ska vara med i deras projekt. Längs Kattegattleden kommer det finnas information om boende med mera, och här ska vi synas. Vi kommer även att erbjuda cykelservice, gäster ska kunna tvätta av cyklarna och fylla på luft i däcken. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...