Annons

Campingdrottningen växlar upp på Böda Sand i sommar

zoom Anna Barkevall driver Böda Sand på norra Öland.
Anna Barkevall driver Böda Sand på norra Öland.
SOMMARINTERVJU. Vd Anna Barkevall har camping i blodet. I sommar händer det extra mycket på hennes anläggning Böda Sand. Ambitionerna inför nästa år är minst lika höga.
Annons

Från marknadschef på Kilroy till campingdrottning på Öland. Anna Barkevall är sommarsemestern personifierad – hon jobbar mitt i den. Tillsammans med make och bror driver hon Sveriges största campinganläggning, Böda Sand på Öland, som syskonen tog över efter sina föräldrar.

Alltså är det på sommaren som hon arbetar som mest. Inför årets säsong har man dessutom investerat 14 miljoner kronor.

Vad händer på Böda Sand?

– Mycket mer än vanligt! Vi har lanserat ett helt nytt Sport Camp där vi har ett utegym, en gruppträningsyta, en yogaplatta, en terrängbana och tennisbana och det ingår även ett samarbete med Nordic Wellness som håller tre pass per dag. Vi har också startat Youth Camp för ungdomar från tolv år och uppåt. Här får de en stor egen ”zone” med 2000 kvm betongpark för skate och kickbike, fun zone med studsattraktioner, basketplan, spelhörna och mycket mer. Vi har också byggt en ny barnpool, totalrenoverat tio stugor samt gjort ett nytt aktivitetshus för barn från 1-12 år. Och alla aktiviteter är gratis för Böda Sands gäster.

 Har ni ännu fler nyheter?

– Vi har Böddes Hus, en ny Skatepark, en ny servicestation för husbilar och vi kommer att ha tre festivalkvällar med Tobbe Trollkarl, Markoolio, Mojje, David Lindgren, Mollie Linden, Sean Banan och många fler.

 Hur mycket jobbar du på sommaren?

– Vår mest intensiva period är maj och juni när alla investeringar ska slutföras samtidigt som vi ska trimma in och skapa trygghet och stabilitet för säsongsmedarbetarna. Under juli är det högt tempo och vi jobbar och lever med anläggningen varje dag. Varje vecka är olik den andra och evenemangen och konserterna avlöser varandra. Samtidigt slutför vi skisser och strategier för de byggen som ska igång så fort sista gästen lämnar anläggningen. Till den här sommaren investerade Böda Sand 14 miljoner kronor och det blir inte mindre nästa år. 

 Hur går det ihop med familjelivet?

– Jag har inget emot att jobba mycket på sommaren. Vi får tillbringa hela somrarna i ett semesterparadis medan andra kanske bara får några veckors ledighet. Det är mycket jobb men jag omger mig med underbara människor och känslan är hela tiden att vi gör det här tillsammans och det ger en massa energi. Jag har aldrig saknat sommarsemester. Jag hade det en sommar på mitt förra jobb och då var det tre veckor av stress. Först stressa ner och sen stressa upp igen.

 Vad har du för planer i sommar, förutom att jobba?

– Grilla massor och träffa många spännande människor.  

 Vad tycker semesterfirare ska göra på din ort?

– Bada, sola, träffa människor och träna!

 När du välkomnar  gäster privat, vad vill du visa dem?

– Stenkusten på västra Nordöland. Här kan du njuta av en underbart vacker solnedgång och en lunch på Ninnis Kroppkaksbod. Sen slipper ingen undan ett besök på Böda Sand. 

 Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?

– Jag vaknar till en solig dag, får en lugn vaktrapport från natten och så har jag en bra arbetsdag på åtta timmar där allt flyter på med glada gäster och pigga medarbetare. Sedan grillning med familjen och en cykelrunda på Böda Sand, där vi stannar och tittar på en nöjesshow. Sen kramar jag barnen och går och lägger mig.

 Vilket är ditt bästa sommarminne?

– Oändliga sommarlov där jag fick cykla ut med bullar och saft till pappa vid skördetid.