Annons

De tar över driften av Göta Hotell

zoom Ny kurs. I juni öppnar Göta hotell med nya krögare.
Ny kurs. I juni öppnar Göta hotell med nya krögare.
NYHETER. Nu står det klart att hotellföretaget Green Venue Hotels tar över driften av Göta Hotell i Borensberg. Stället beräknas öppna 1 juni i år. 
Annons

Besöksliv har tidigare rapporterat att AB Göta kanalbolag köpte det anrika Göta Hotell i februari i år. Sedan dess har de varit på jakt efter en entreprenör som kan ta över driften av hotellet, helst redan till säsongsstarten.

[LÄS MER: ”Stort intresse hos krögare för filmkändisen Göta Hotell”]

I början av april hade ett tiotal intressenter lämnat in affärsplaner för hur de ville driva verksamheten, och nu har ett avtal tecknats med hotell- och turismföretaget Green Venue Hotels AB.

– Vi är jätteglada över att vi på kort tid hittat och kommit överens med en professionell entreprenör som öppnar redan sommaren 2016, säger Anders Donlau, VD, AB Göta kanalbolag.

Signum för svensk turism

Green Venue Hotels AB driver sedan tidigare Skänninge Stadshotell. Christina Landoof, vd, ser flera fördelar med att ta över Göta Hotell.

– Det är fantastiskt roligt och spännande att ta sig an den här utmaningen. Göta Hotell är en pärla och ett signum för svensk turism. Vi ser fram emot att bibehålla och vidareutveckla hotellet som en boendemöjlighet och mötesplats. Göta Hotell och Skänninge Stadshotell matchar varandra bra utan att konkurrera och det blir en fördel att kunna samordna förfrågningar och personal, säger hon.

Ambitionen är att öppna hotellet den 1 juni i år.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...