Annons

Efter miljonstöd: Riksgränsens nya lyxhotell klart nästa vinter

zoom Riksgränsens nya reseanledning? Skiss över nya Niekhu Mountain Villa.
Riksgränsens nya reseanledning? Skiss över nya Niekhu Mountain Villa.
NYHETER. En pengaskjuts gör att bygget av Riksgränsens nya lyxhotell går i lås. Det är Tillväxtverket som går in med 12,5 miljoner kronor. ”Det här betyder att vi kan bygga hotellet och öppna till nästa års vintersäsong”, säger Axel Darvik, projektledare för Niehku Mountain Villa.
Annons

Tillväxtverket kommer att stötta bygget av hotellet Niehku Mountain Villa vid lokstallarna i Riksgränsen med 12,5 miljoner kronor. Projektledare Axel Darvik är glad över beskedet.

– Det känns väldigt bra, vi är otroligt glada över pengarna. Det har visat sig att det krävs att staten är med och investerar för att få till sådana här satsningar i turismnäringen, särskilt där det inte är så utvecklat tidigare.

Besöksliv har tidigare rapporterat om det nya lyxhotellet. Målgruppen är skidturister som är ute efter det där lilla extra. Man vill konkurrera med internationella alpindestinationer i Europa och Kanada. 

[LÄS MER: ”Så blir Kirunas nya lyxhotell”]

Öppnar kommande vinter

I och med stödet från Tillväxtverket så är finansieringen av hotellet klar.

– Allt har tagit lite längre tid än beräknat, bland annat på grund av alla tillstånd som krävdes inför byggandet. Men nu är vi på banan, det här betyder att vi kan bygga hotellet och öppna inför nästa års vintersäsong.

Axel Darvik hoppas på att hotellet kan bli en ny reseanledning för besökare från hela Europa. Han beräknar att det kommer att kunna skapas ett tiotal nya arbetstillfällen.

I en intervju i NSD säger Tillväxtverkets handläggare Fredrik Olofsson att de tror hotellet kan bli viktigt för Riksgränsen som destination.

– Vi försöker vara med i de investeringar som vi tror är viktiga för regionen som helhet. Och när det gäller investeringar inom turism gäller det att man siktar in sig på en målgrupp som är större än den lokala marknaden.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...