Annons

Lyxhotell i Stockholm premieras på lista i brittiskt magasin

zoom
"Det var ingenting som vi kände till så det var en positiv överraskning", säger Lars Sandberg.
NYHETER. Ett svenskt hotell är nominerat till utmärkelsen världens bästa hotell av Wallpaper Magazine. Nyöppnade Haymarket by Scandic kvalar in som det enda nominerade hotellet i Norden.
Annons

Det brittiska livsstil- och inredningsmagasinet magasinet utser varje år världens bästa hotell i sitt pris Best Urban Hotel. Haymarket by Scandic i Stockholm är det enda nominerade hotellet i hela Norden. Det trots att hotellet öppnade så sent som den tionde maj i år.

Nu tävlar hotellet mot 36 andra hotell och en vinnare utses i magasinets decembernummer som kommer ut den tionde november. Juryn består av utvalda globetrotters från alla världens hörn.

Grattis till att vara det enda nominerade hotellet i Norden!

– Tack, ja det är ju jätteroligt. Det känns verkligen hedrande och stimulerande för oss. Wallpaper är ju en väldigt väletablerad tidning inom design och livsstil så det känns extra kul, säger Haymarkets hotelldirektör Lars Sandberg.

Var nomineringen väntad?

– Faktiskt inte. Det var ingenting som vi kände till så det var en positiv överraskning.

Tror ni att det här kommer att generera fler bokningar?

– Det är svårt att mäta direkt men indirekt är det väldigt bra pr och publicitet för oss. Och den målgruppen som Wallpaper har är ungefär samma som den vi på Haymarket jobbar väldigt mycket mot så det är kul att deras läsare blir en del av vår målgrupp. En sådan här nominering når också ut till utländska gäster som kanske läst tidningen.

Vad skulle en vinst betyda för er?

– En vinst skulle ju betyda otroligt mycket vad gäller uppmärksamhet och publicitet. Vi skulle ha en väldigt bra möjlighet att nå ut till utländska marknaden mer. Så det skulle nästan vara ovärderligt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...