Annons

Nu går restaurangerna på högvarv i Visby

zoom Almedalsveckan. Sju viktiga dagar för Visbys restaurangbransch.
Almedalsveckan. Sju viktiga dagar för Visbys restaurangbransch.
ALMEDALEN. Helt fullbokat sedan i februari. Utanför restaurangerna i Visby ringlar långa köer. ”Det är årets viktigaste vecka”, säger krögaren Tommy Sandlin på restaurang Wallers.
Annons

Årets Almedalsvecka slår rekord i antalet evenemang. För Visbys krögare är de här sju dagarna årets viktigaste. Redan under årets första månader började borden att bokas upp.

[LÄS MER: ”Skrattretande fullbokat inför kommande Almedalsveckan”]

Och som en av landets mest krogtäta regioner är Gotland väl rustat för Almedalsveckans invasion av matgäster. Måndag och tisdag är veckans mest attraktiva uteätardagar.

– Vi blev helt fullbokade redan i februari, säger krögaren Tommy Sandlin på restaurang Wallers.

Hur viktig är Almedalsveckan för er?

– Oerhört. Det den viktigaste på hela året. Det finns ingenting som är i närheten rent bokningsmässigt.

Bokades upp i februari

På restaurang Surfers berättar ägaren Mymlan Isenborg att de också är helt fullbokade. När de öppnade upp för bokningar i februari i år så tog det knappt en dag innan restaurangens platser var uppbokade.

Men helt kört att få bord är det inte. På Surfers har man en uteservering där man kan ta emot droppgäster. Även Supper på Strandgatan på krypavstånd från Almedalens scen bokades upp snabbt i januari – men man gör sitt bästa för att ändå ta emot spontangäster.

Hur svårt är det att få bord på restaurang under den här veckan?

– Vi har tre omsittningar om dagen och de är alla fulla. Men med lite väntetid och tålamod så går det att lösa bord åt några som kommer på dörren, säger han.