Annons

Nytt på skidorterna: Kungsberget investerar 190 miljoner

zoom Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor inför den kommande säsongen.
Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor inför den kommande säsongen.
NYHETER. Vintersäsongen står för dörren i landets skidorter och flera av anläggningarna har storsatsat på bland annat nya nedfarter och liftsystem – Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor. En stark trend i år är uppgraderingar som förlänger säsongen.
Annons

November närmar sig och då kommer flera av Sveriges skidanläggningar att ha säsongspremiär. Åtskilliga av dem har gjort mångmiljonsatsningar och en tydlig trend är investeringar i att både tidigarelägga och förlänga skidsäsongen.

Köpte lift för 60 miljoner

Branäs har uppgraderat hela snösystemet, Idre fjäll har sparat 130 000 kubikmeter snö och Hemavan-Tärnaby har investerat i belysning så att backarna kan hållas öppna för kvällsåkning.

Kungsberget är en av anläggningarna som investerat mest inför den kommande säsongen, runt 190 miljoner kronor har satsats. 

– Vi har premiär för vår nya åttastolslift och för ett nytt skidområde på den södra sidan av berget med fyra nedfarter. Det handlar om stora investeringar för oss: liften kostade 60 miljoner kronor och utöver det har vi lagt ytterligare 130 miljoner kronor i anläggningen, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef för Branäsgruppen.