Annons

Rusning efter bord till Petters gratisshow på innekrog

zoom Petter håller 20 gratis spelningar på Strandvägen 1 i höst.
Petter håller 20 gratis spelningar på Strandvägen 1 i höst.
NYHETER. Det började ringa i bokningstelefonen på en gång sedan det stod klart att Petter skulle uppträda gratis på Strandvägen 1 – i en månads tid. ”Det kommer att bli fullbokat varje dag”, säger restaurangens vice vd, Marcus Wallén.
Annons

Tjugo gratisspelningar under en hel månads tid. Hiphop-artisten Petter kommer i princip att bo på Stockholms-krogen Strandvägen 1.

Gästerna trodde inte sina ögon

–I vanliga fall så kommer artisten och spelar en eller två men nu blir det här Petters hemmascen i en månads tid. Det blir mycket mer intimt. Eftersom han kommer från Stockholm så blir det här lite som hans bakgård, säger Marcus Wallén, vice vd, Strandvägen 1.

Konceptet med en månads gratismusik är ett initiativ från restaurangens ägare Pelle Lydmar som tidigare drivit framgångsrika musikkoncept på Lydmar Hotel. Hos Strandvägen 1 har han tidigare haft bandet Blacknuss och därefter Eric Gadd som uppträtt under en månad.

–Gästerna trodde inte att det var sant till en början. Speciellt under första omgången med Blacknuss. Nu börjar de lära sig upplägget, säger Marcus Wallén.

 

Hur lång tid tog det innan bokningstelefonen började ringa – efter att ni släppt nyheten om Petters gratisspelningar?

–Det började ringa med en gång. Även fast oktober annars är en ganska tyst månad har vi fått superbra respons från gästerna. Alla verkar vilja boka middag och se Petter. Det kommer vara fullbokat varje dag. Jätteroligt!

 

Betyder det att det är helt omöjligt att få bord hos er framöver?

–Det är inte helt omöjligt, även om det är väldigt påbokat. Men du behöver inte boka bord för att se Petter. Vi har en bar och därifrån man ser hur bra som helst. Tanken är att man också ska kunna komma hit spontant och inte behöva boka upp sig på helkväll med middag.

 

Det är ganska unikt att bjuda sina gäster på livemusik på det sättet som ni gör. Hur fungerar det med er vanliga service – kan det bli så att Petter som ju också är sommelier måste hoppa in i servicen?

–Hahaha, nej, han kommer att ha fullt upp på scen. Men Petter själv tycker det här ska bli skitkul. Han berättade att när han var yngre och jobbade som nisse på Fashing så spelade Blacknuss där. Det la grund till hans musikutbildning, han gick och plockade glas och lyssnade på dem.

 

Varför gör ni det här?

–Pelle, vår ägare, älskar musik. Och vi tycker att det är fantastiskt att kunna ge det här till våra gäster.  

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...