Annons

Så ska anrika slottets hotell byggas ut

zoom Slottet ska anpassas efter dagens efterfrågan. Samtidigt måste man ta hänsyn till att det ligger i ett naturreservat.
Slottet ska anpassas efter dagens efterfrågan. Samtidigt måste man ta hänsyn till att det ligger i ett naturreservat.
NYHETER. Per Johansson, vd på Gränsö Slott, stod inför ett vägskäl: Bygga ut. Eller dra ner. "Antalet gäster ökar för varje år, och nu slår vi i taket", säger han. Men att bygga ut ett slott är inte alldeles enkelt. 
Annons

Tjugo rum till. Så många har Per Johansson, vd på Gränsö Slott utanför Västervik, räknat ut att de kommer att behöva för att verksamheten ska fungera optimalt.

 

Satsat 80 miljoner

Redan våren 2018 kommer det att bli en verklighet. Parallellt som detaljplanen om ombyggnad är inne på kommunen för avslutande behandling ritar de arkitekter som Per Johansson anlitat för fullt på hur tillbyggnaden ska se ut. En utmaning är att inte låta en eventuell höjning av den redan befintliga hotelldelen bli allt för dominerande, eftersom den ligger i anslutning i slottet. Samtidigt så känner Per Johansson sig lugn över kommunen och arkitekterna ska hitta en bra lösning.

– Vi måste helt enkelt satsa för att kunna möta upp det behov som finns, säger Per Johansson, som sedan han tog över slottet för sju år sedan har satsat 80 miljoner kronor. Nu kommer han att plöja in 30 miljoner till, som en del av den långsiktiga plan han haft redan från början.

– Det är en utmaning att kombinera den historiska miljön i ett naturreservat med en modern tillbyggnad.

 

Bygger utomhuspool

Förutom att de 48 redan befintliga rummen ska kompletteras med ytterligare 20, kommer även spadelen byggas ut. Dessutom är tanken att den flytande bastun ska få en permanent placering.

– Vi vill bevara den estetiska och lugna miljön och ytterligare lyfta fram närheten till havet. Vi planerar också att bygga en ny utomhuspool för de gäster som inte vill svalka sig i havet i anslutning till den flytande bastun eller i våra varma isländska källor, säger Per Johansson,