Annons

Så väljer gäster vilket hotell de bokar

zoom Trovärdiga gästrecensioner är det näst viktigaste vid en hotellbokning visar undersökningen.
Trovärdiga gästrecensioner är det näst viktigaste vid en hotellbokning visar undersökningen.
NYHETER. Lyxig inredning, god hotellfrukost och kanske en skön säng. Eller bara en bra deal på rumspriset? En ny undersökning visar att det är andra faktorer som spelar in när vi väljer hotell.
Annons

Rumspriset är inte avgörande för hotellbokningen i stort. En ny undersökning från Hotels.com visar istället att om resenärer från hela världen får bestämma så är ”rätt betalmetod” det viktigaste när man väljer hotell.

Betalningen ska vara anpassad för olika länder, det ska kunna gå att välja om man vill betala vid in- eller utcheckning, eller  direkt vid bokning. Trovärdiga gästrecensioner, prisvärdhet, relevant och detaljerad information om hotellet samt många foton på hotellet var också med på listan över vad besökaren värdesätter.

Men kanske är inte skälen till hotellval så ensidiga. Avalon Hotels vd, Torbjörn L Johannson, framhåller att olika individer har olika reseanledningar.

– Jag tror visst att priset spelar in när man ska välja hotell. Är det till exempel en stor skara människor som ska bo på hotell har nog priset stor betydelse. Eller om det är en barnfamilj som till exempel väljer att lägga pengar på nöjen. Reser du däremot i ett litet sällskap så kan man nog känna att man vill kosta på sig lite mer, säger Torbjörn L Johannson, vd på Avalon Hotel i Göteborg.

De 5 mest betydelsefulla faktorerna vid hotellbokningen:

1. Rätt betalmetod – 54 %
2. Trovärdiga gästrecensioner – 48 %
3. Mest prisvärt – 48 %
4. Relevant och detlajerad information om hotellet – 46 %
5. Många foton på hotellet – 43 %