Annons

Svenska First Camp köper Danmarks största camping

zoom First Camps nyförvärv på Jylland har stor potential, menar vd Unni Åström.
First Camps nyförvärv på Jylland har stor potential, menar vd Unni Åström.
NYHETER. Från Malmö i söder till Luleå i norr. Länge har First Camp varit en av Sveriges största campingkedjor. Nu utökas verksamheten ytterligare och tar över en av Danmarks största campingplatser.
Annons

Att allt fler upptäcker campingens möjligheter och charm är ingen nyhet. Camping är ett lätt och prisvärt sätt att upptäcka omvärlden på, som erbjuder oändliga möjligheter till naturnära och bekväma boenden.

– Camping som semester har potential att vara så mycket mer än det är idag, säger Unni Åström, VD för den svenska campingkedjan First Camp i ett pressmeddelande.

Ett unikt läge 

Nu vill First Camp vidga vyerna ytterligare, visa vad camping kan innebära och erbjuda nya campingupplevelser. Genom att ta över både driften och utvecklingen av en av Danmarks största campingplatser. Lakolk Strand Camping utanför Jyllands västkust, vill Unni Åström och hennes medarbetare ta ett första steg på vägen mot att utöka verksamheten.

– Att vi valde att etablera oss i Danmark handlar om att läget både är unikt och fantastiskt. Dessutom är det relativt okänt för oss svenskar. Dessutom vet vi att många tyskar passerar Lakolk på sin väg till Sverige, och tyskarna är ett campingälskande folk.

Enligt Unni Åström är campingen på stark frammarsch, huvudsakligen beroende av att intresset för aktiv semester, nära hemmet med mindre klimatpåverkan ökar. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...