Annons

Svenska Kocklandslaget tog hem segern mot Danmark

zoom Svenska Kocklandslaget: Övre raden: Kasper Kleihs, Daniel Haynes, Tommy Eriksson och Ola Wallin. Nedre raden: Fredrik Borgskog, Anders Karlsson och Fredrik Andersson.
Svenska Kocklandslaget: Övre raden: Kasper Kleihs, Daniel Haynes, Tommy Eriksson och Ola Wallin. Nedre raden: Fredrik Borgskog, Anders Karlsson och Fredrik Andersson.
NYHETER. Nu står det klart att Svenska Kocklandslaget besegrade Danmark i en landskamp i Köpenhamn. Och lagets vinnarrecept var desserten.
Annons

Under måndagskvällen, 21 augusti, kammade det Svenska Kocklandslaget hem segern mot Danmark i en landskamp. Team Manager Fredrik Andersson är imponerad över lagets prestation.

 

– Det känns jätteroligt, vi har bara varit igång sedan i mars och vi börjar redan se vad lagmedlemmarna kan prestera tillsammans. Det är en härlig känsla i gruppen och det gjorde att vi vann i Köpenhamn.

 

Bakom vinsten ligger även ett fokus på detaljer.

 

– Vi har lagt mycket kraft på att få in en nylagad känsla med många små detaljer. Gästen ska uppleva att det finns en tanke bakom varje del. Det bidrog till att vi kunde slå danskarna denna gång. Det var skönt med revansch efter att de slog oss i senaste OS.

 

Desserten kammade hem vinsten

Tävlingsuppgiften bestod i att förbereda en trerättersmiddag till 110 personer under sex timmar. Förrätten skulle bestå av norsk hälleflundra och danska blåmusslor. Varmrätten skulle vara kalvrygg och kalvbog. Och desserten – med en bas på kefir samt choklad – skulle visa sig bli svenskarnas vinnarrecept.

 

– Vår dessert, en ört- och kefirsorbet med chokladbavaroise, var alla väldigt imponerade över igår, den var på en helt annan nivå än våra motståndares. Vi har fantastiskt kompetenta konditorer i laget som tagit fram desserten under sommaren.

 

Vad stack ut mest under tävlingen?

 

– Det var känslan hos lagmedlemmarna, trots att det var första gången de tävlade i en varmkökstävling tillsammans så var de avslappnade. Jag stod bredvid och bara njöt av att se dem le.

 

Vad sker härnäst för laget?

 

– Vi ska ses på lördag och dra igång träningen och menyarbetet inför VM i november nästa år, säger Fredrik Andersson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...