Annons

Tjuvkika på Stordalens nyaste hotellprojekt i Göteborg

NYHETER. Känn ingen sorg, Göteborg. Den som längtat extra efter sköna Götet kan checka in på stans nyaste hotell och omges av både Håkan Hellström, spårvagn och andra landmärken. Comfort Hotel Göteborg är ett hommage till staden.  
Annons

Lyft tyngder på gymmet, uppmanad av Håkans vrål mot Ullevipubliken. Kliv över Feskekörka på väg till sängen och ät middag till en mental bild av ostindiefarare som lägger till i hamnen.

Nyöppnade Comfort Hotel är så mycket Göteborg det bara kan bli. 

Drygt 400 personer samlades för att fira in hotellet när det invigdes förra veckan.  Artisten Ebbot Lundgren och det norska bandet CMYK stod för underhållningen. En spårvagn strajpad med premiärinbjudan bjöd in den som ville komma till festen. Medresenär var hotellmagnaten Petter Stordalen, som bjöd passagerare på skämt.

Beläget i den nya stadsdelen Skeppsbron, ett stenkast från Avenyn och precis intill Göta Älv, tar hotellet inspiration från stadens inneboende definition.

– Hotellet är det enda i staden som heter ”Göteborg” och vi har försökt bygga hela designen kring detta. Så korridorsmattorna föreställer fiskfjäll, vi har Feskekörka på mattorna på rummen samt fototavlor och fotoväggar med Göteborgsmotiv i hela byggnaden, säger Fredrik Leek, hotellets vd.

Ny restaurang, bar och takterass

Väggarna i hotellets gym är smyckade med bilder på Göteborgsikonen Håkan Hellström. Den nya baren och restaurangen är inspirerad av de hamnar som det sjunkna fartyget Ostiendiefararen Götheborg besökt och serverar autentiska asiatiska smaker, inspirerad från gatumat från Vietnam, Thailand och Kina. 

– Inom kort har vi vår fantastiska takterrass klar där man har storslagna vyer över Göteborgs hamninlopp. Vi kommer under 2017 även att öppna upp vår innergård, säger Fredrik Leek.

Ett par etapper bygge återstår. Men det som hittills är klart har tagits emot bra och gästerna har reagerat positivt på förvandlingen, säger Fredrik Leek. Och nu har äntligen receptionen flyttat ner till gatuplan från fjärde våningen.

Trots att allt inte är färdigbyggt har bokningsläget sett bra ut, redan innan den officiella invigningen.

– Hösten bokar på bra och intresset för vårt hotell är stort, både från företagskunder som från privatkunder. Vårt mål är att ligga runt 65 procent beläggningsgrad på helår. Vår restaurang ska vara fylld både av lunch- som middagsgäster och vi ska arrangera både konferenser och events flera gånger i veckan, säger Fredrik Leek.