Annons

Byggs för fullt på Hotell Havsbaden

zoom
NYHETER. Rekord i initiativförmåga. Det kan entreprenören Stefan Karlsson stoltsera med när det gäller utbyggnad och renovering av nyinköpet Hotell Havsbaden i Grisslehamn. I fredags gick bygglovet igenom. I måndags började arbetet. 
Annons

Det är ett oväsen utan dess like på Hotell Havsbaden där mannen som tidigare fått epitetet ”Norrlands hotellkung”, Stefan Karlsson, för närvarande befinner sig.

[LÄS MER: ”Norrländsk hotellkung köper ny anläggning – satsar 100 miljoner”]

Budget om 100 miljoner

För, trots att det bara gått två dagar sedan bygg- och miljönämnden beviljat byggnadslov för utbyggnad och renovering av Hotell Havsbaden, en satsning som bland annat ska resultera i Sveriges största spa, är byggarbetet redan i full gång.

– Ja, vi håller på för fullt. Redan i fredags eftermiddags kördes dumprarna och grävskoporna hit, så att det bara skulle vara att sätta igång på måndagsmorgonen, säger Stefan Karlsson.

Sagt och gjort. I ottan på måndagsmorgonen togs det första spadtaget. Och senast i oktober ska renoveringen och utbyggnaden som omfattare en ökning från 50 till 126 hotellrum, en ny restaurang och en 2 000 kvadratmeter stor spaavdelning samt teater och konferensavdelning, vara färdig.

– Arbetet går helt enligt plan. Och vi räknar med att hålla budgeten på 100 miljoner kronor, säger Stefan Karlsson.