Annons

Byggs för fullt på Hotell Havsbaden

zoom
NYHETER. Rekord i initiativförmåga. Det kan entreprenören Stefan Karlsson stoltsera med när det gäller utbyggnad och renovering av nyinköpet Hotell Havsbaden i Grisslehamn. I fredags gick bygglovet igenom. I måndags började arbetet. 
Annons

Det är ett oväsen utan dess like på Hotell Havsbaden där mannen som tidigare fått epitetet ”Norrlands hotellkung”, Stefan Karlsson, för närvarande befinner sig.

[LÄS MER: ”Norrländsk hotellkung köper ny anläggning – satsar 100 miljoner”]

Budget om 100 miljoner

För, trots att det bara gått två dagar sedan bygg- och miljönämnden beviljat byggnadslov för utbyggnad och renovering av Hotell Havsbaden, en satsning som bland annat ska resultera i Sveriges största spa, är byggarbetet redan i full gång.

– Ja, vi håller på för fullt. Redan i fredags eftermiddags kördes dumprarna och grävskoporna hit, så att det bara skulle vara att sätta igång på måndagsmorgonen, säger Stefan Karlsson.

Sagt och gjort. I ottan på måndagsmorgonen togs det första spadtaget. Och senast i oktober ska renoveringen och utbyggnaden som omfattare en ökning från 50 till 126 hotellrum, en ny restaurang och en 2 000 kvadratmeter stor spaavdelning samt teater och konferensavdelning, vara färdig.

– Arbetet går helt enligt plan. Och vi räknar med att hålla budgeten på 100 miljoner kronor, säger Stefan Karlsson. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...