Cocktails ska sätta guldkant på Gröna Lund

Jonas och Pia Dahlbom, Gröna Lund. Foto: Rasmus Forsgren

Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom och Pia Dahlbom, hovmästare för nya Terrassen och tillsammans med barchef Wesley James Short ansvarig för stället.

NYHETER. Efter att Jonas Dahlbom rekryterades som kulinarisk ledare förra året har kvalitén på Gröna Lunds mat- och dryckesutbud höjts. Nu satsar man återigen – och öppnar cocktailbar i nöjesparken.

I en tidigare undangömd hörna med utsikt mot Skeppsholmen har nya cocktailbaren Terrassen sett dagens ljus. Närmaste granne är nya Ikaros, enligt nöjesparkens attraktionschef  ”den läskigaste Gröna Lund haft någonsin” och den väl instagrammade slängungan.

–Det är som en liten oas häruppe, säger Pia Dahlbom, Terrassens hovmästare.Artikeln fortsätter under annonsen

Maten kompletterar utbudet

Sedan ett par år tillbaka storsatsar Gröna Lund på att bli bättre på mat och dryck. Jonas Dahlbom är nöjesparkens kulinariska ledare och han har satt en meny med snacks och mellanrätter för att få cocktailbarens gäster att stanna längre.

–Bara för att man kommer för att dricka drinkar ska gästen inte behöva gå någon annanstans för att äta, säger han.

Han gissar att rätten flatbread kommer att bli ställets storsäljare. Cocktaillistan är en diger sådan, och drinken ”It’s so Fluffy” med sockervadd som dränks i champagne är den största ögonbrynshöjaren. Listan är skapad utav barchefen Wesley James Short som ansvarar för hels nöjesparkens dryckesutbud. Tidigare har Gröna Lunds mest sålda drink varit Irish Coffee, men det tror man kan komma att ändras nu.

Man hoppas också kunna attrahera cocktailsugna gäster från city. Många har nämligen fri entré genom sitt konsertkort.

Totalt finns 900 sittplatser på restauranger här. Det behövs alltid fler, särskilt när det ges konserter. Gröna Lund är till ytan trång. Jonas Dahlbom berättar hur man letar nya utrymmen där man kan utveckla nya mat- och dryckesställen. Terrassen ligger en trappa upp ovanpå Grädderiet, ett snabbmatsställe som i år fått sig en total makeover och ny meny med pannkakor och crêpes.

"Positivt överraskade"

Terrassen har varit smygöppen i några veckor.

–Gäster som råkat hitta hit har blivit positivt överraskade. De tror inte att det finns ett sånt här ställe inne på Gröna Lund, säger Pia Dahlbom.

Fakta

Mat och dryck på Gröna Lund:

Antal sålda

... popcornstrutar: 57 487

... sockervadd: 11 706

... hamburgare: 177 601

... galsskulor: 211 802

... langos: 388 986

... liter öl: 230 00.

Siffror från 2016.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
grönklittsgruppen

Mer än utförs-åk skapade Grönklittgruppens uppåtkurva

NYHETER. Längdåkning och camping ger klirr i kassan.

Annons
Stordalen gräsklippare

Stordalen klippte vägen till nya Quality i Linköping

NYHETER. Spektakulär entré när nya Ekoxen invigdes.
Böda

Så bra gick de här campingarna under midsommarhelgen

NYHETER. Bådar väl inför säsongen, enligt SCR.
Geranium

De här är Nordens bästa restauranger

NYHETER. White Guide Nordics lista för 2017.
Charlotte Halzius

Hon är världens bästa bartender

NYHETER. Charlotte Halzius första kvinna att vinna. Vill inspirera andra att tävla.
MICE Malmö

Musrestaurang ska sälja Malmö som mötesstad

NYHETER. Il Topolino får huvudroll i ny kampanj.
Östersund

Efter många turer: Östersunds-krögare får ha öppet längre

NYHETER.  Mathias Madsen välkomnar beskedet: "En riktigt sportseger!".
Sturehof, Stureplan 1

Stureplanskrögare: "Det går att bygga om utan massrivningar"

NYHETER. Stureplan kan bli byggarbetplats i 7 år: PG Nilsson har alternativ plan.
Nedläggningshotad skärgårdstrafik

Skärgårdslinjer nedläggningshotade efter SL:s beslut

NYHETER.  Peter Henricson, Strömma: "Det blir ett offentligt monopol".
Scandic störst i Finland

Efter storaffär: Scandic blir störst på finska marknaden

NYHETER. Frank Fiskers om 43 nya hotell: ”Affären är nummer två efter Rica-köpet".
Wildfire, Kolmården 1

Kolmårdens glädjebesked: Wildfire får grönt ljus av kommunen

NYHETER. Fogelmarck: ”Otroligt roligt, en lättnad. Gästerna efterfrågar Wildfire.”
Visita sågar Snabbspåret

Eva Östling riktar skarp kritik mot för långsamt snabbspår

NYHETER. Visitas vd sätter ner foten: "Hitills är resultatet alldeles för dåligt".
Lao Lopes, Harrys Gävle

Krögare i Gävle jublar åt förlängt serveringstillstånd: "Kvitto att vi skött oss"

NYHETER. Lao Lopes, ägare av Harrys får servera alkohol till klockan 03 året ut.
Svensk turism 2016

Så bra gick svensk turism förra året: Omsatte nära 300 miljarder

NYHETER. Men Visitas Eva Östling tror att Sverige kan satsa "ännu mer". 
Susanne Wallin, Haparanda stadshotell

Drömmen blev sann – hon tar över Haparanda Stadshotell

NYHETER. Började jobba som nisse som 16 -åring – nu har Susanne Wallin köpt.
Parks and Resorts

Efter Parks and Resorts rekordår – vill investera mer

NYHETER.  vd Fogelmarck: "Ökade med 3% jämfört med tidigare rekordår".
Taku-Taku 1

Här öppnar landets första veganska snabbmatskedja

NYHETER. Kocken Sebastian Schauermann vill öppna fler enheter.
Flygskatt Eva Östling

Eva Östling: "Regeringen tror inte på sitt eget förslag om flygskatt"

NYHETER. Förvirring kring senaste turerna – USA och Turkiet får rabatt. 
Ligulas nya motell i Älvsjö

Ligulas nya motellkedja tar form

NYHETER. Öppnar enhet nummer två i Älvsjö. 
Frösö Park Arena 1

Frösö Park skapar ny reseanledning – öppnar aktivitetshall

NYHETER. Har inspirerats från parken Woodward i USA.
Restaurang Göteborg, Stockholm 1

Akut brist på krogpersonal i sommar

NYHETER. Ny rapport visar siffror för hotell- och restaurangbranschen. 
Kalmar Årets Sommarstad 2017

De vinner Årets sommarstad – igen!

NYHETER. Turistchefen: "Många känenr en stolthet för staden".
Sundbyholms gästhamn 1

Mälardalen lockar allt fler turister

NYHETER. "Besöksnäringen har mycket stark tillväxt i regionen".
Red Rooster, London 1

Marcus Samuelsson öppnar Red Rooster i London

NYHETER. Tar sitt koncept från Harlem till Europa: "Spännande".
Best Western Strand, Visby 1

Så fullbokad är Almedalsveckan: "Förberedda sen februari"

NYHETER. Hotellen i Visby på högvarv – boenden finns bara kvar utanför muren.
Jimmi Eriksson och Annie Lundin 1

Storslam under NM: Svenska kockar lagade hem dubbla guld

NYHETER. Jimmi Eriksson och Annie Lundin sopade banan i finska Lahti.
Mamma Mia The Party 1

Björn Ulvaeaus tar Mamma Mia The Party till London

NYHETER. Succén från Gröna Lund på export – bygger helt ny byggnad.
Oaxen Krog sommelierer

Svensk krog har en av världens bästa vinlistor

NYHETER. Nu vill Oaxen krog locka internationella vinnördar. 
Snälltåget 1

Extra nattåg förlänger Åres säsong

NYHETER. Turismutvecklaren: "Positivt" – efter nedläggningshotade nattåg.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.