Annons

Danska gäster lyfte Ystad Saltsjöbad

zoom Framåt för spahotellet. Ny restaurang ska öppna i år.
Framåt för spahotellet. Ny restaurang ska öppna i år.
NYHETER. Spahotellet i Ystad gjorde bra siffror under förra året. Framgångsreceptet utgörs av trogna stamkunder och tillresta danskar gäster. Nu öppnar de ny restaurang med erkända kocken Daniel Müllern som delägare.
Annons

Under 2015 omsatte Ystad Saltsjöbad 175 miljoner och gjorde en omfattande utbyggnad av spa-avdelningen.

– Förra årets expansion resulterade i att vi anställde 10 personer och nu har vi 154 heltidsanställda på hotellet. Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Vi är faktiskt en av Ystad kommuns största arbetsgivare, berättar Anders Nilsson, vd.

Ökade omsättningen från rekordår

År 2014 var ett rekordår för spahotellet och det går fortsatt uppåt, omsättningen för 2015 ökade med 13 procent. Just nu står Sandskogens Värdshus inför byggnationer för att bli hem åt Årets Kock-finalisten Daniel Müllerns nya restaurang som ska öppna i mitten av juni.

– 2016 kommer bli ett mycket roligt år. Jag ser hur våra medarbetare växer och vi vill att de ska fortsätta blomma ut och har därför satt av mycket utbildningspengar för att möjliggöra detta, säger Anders Nilsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...