Annons

De är landets mest lysande barstjärnor just nu

zoom Prisvinnande barteamet bakom Americain på Haymarket Scandic i Stockholm.
Prisvinnande barteamet bakom Americain på Haymarket Scandic i Stockholm.
NYHETER. Under svenska barbranschens största gala prisades landets bästa barer och bartenders. Där stod det klart att en starkt lysande trend inför kommande år är hållbarhet bakom baren. Det berättar Jakob Sundin, en av grundarna till Bartender’s Choice Awards. 
Annons

Över 650 personer samlades under söndagen på Berns i Stockholm för att delta när barbranschens mesta prestationer under året hyllades.

 

Svensk barscen utmärker sig

Prestigepriset Årets Bartender gick till Johan Evers, aktuell med öppningen av den nya gastrobaren Penny & Bill tillsammans med Lux-koncernen i Stockholm. Evers gjorde också en uppmärksammat och välbokad popup-bar på Scandic Haymarket under november.

Fanns det någon gemensam nämnare bland gårdagens vinnare?

–De jobbar med kvalitet och passion, säger Jakob Sundin.

Han berättar vidare att den svenska barscenen har ett mycket gott rykte internationellt.

–Den svenska barscenen står sig väldigt bra internationellt! Ett kvitto på det var att Linje Tio landade den oerhört imponerande 25:e platsen på listan över världens 50 bästa barer i september. Men det är såklart också många fler duktiga bartendrar och barer som utmärker sig starkt på den internationella scenen.

Vad kommer bli 2017 hetaste bartrend?

–Hållbarhet och miljötänk hamnar mer och mer i fokus hela tiden vilket också börjar synas på drinklistor över världen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...