Annons

De gästerna betalar mest för sin hotellnatt

zoom När kronan var svag passade utländska resenärer på att besöka Sverige
När kronan var svag passade utländska resenärer på att besöka Sverige
NYHETER. Sverige lockade fler resenärer under förra året och antalet utländska hotellövernattningar ökade med tio procent, mycket tack vara den svaga kronan.
Annons

En färsk rapport från Hotels.com visar att de resenärer som betalade mest för sitt boende kom från Singapore, USA och Mexiko medan resenärer från Östeuropa valde mer prisvärda alternativ.

Singapore betalade bäst 

När kronan var svag under förra året passade utländska resenärer på att besöka Sverige men skillnaden i hur mycket de olika nationaliteterna var villiga att betala för en hotellnatt varierade stort.

Resenärer från Singapore, USA och Mexiko toppar listan över de nationaliteter som betalade mest för sitt boende i genomsnitt när de besökte Sverige under förra året. Resenärer från Singapore betalade i genomsnitt 1 412 kronor vilket placerade dem på förstaplats. En position som 2014 hölls av resenärer från Kina, vilka hamnade på en nionde plats 2015.

– Det här är väldigt positiva siffror som vi mycket tydligt märker av i vår verksamhet. Jag tror att det inte bara handlar om den starka svenska kronan utan att vi också blivit betydligt bättre på att gemensamt utveckla destinationer och därmed öka Sveriges attraktionskraft, säger Katalin Paldeak, Chief Operating Officer, Nordic Choice Hotels.

De valde billigare boende

– Detta är särskilt tydligt på de orter där vi etablerat nya konferens- och kongresshotell. Där lockar vi helt nya grupper av besökare och det gör att alla på orten tjänar på det.

Över 500 kronor skilde de resenärer som betalade mest för sina hotellrum jämfört med resenärer från Polen som betalade minst.  892 kronor i genomsnitt per natt. Estland, Ryssland och Grekland var också några som valde det billigare alternativen när de besökte Sverige förra året.