Annons

De kockarna gör upp om Bocuse d’Or Sverige

zoom Fr v: Jonas Lagerström, Andreas Edlund, Pi Le, Thomas Sjögren, Sebastian Gibrand, Jonas Dahlbom och Christofer Bengtsson. (Saknas på bilden: Edin Dzemat).
Fr v: Jonas Lagerström, Andreas Edlund, Pi Le, Thomas Sjögren, Sebastian Gibrand, Jonas Dahlbom och Christofer Bengtsson. (Saknas på bilden: Edin Dzemat).
NYHETER. Flera kända kocknamn vill representera Sverige i världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Nu står det klart vilka åtta kockar som gör upp om den svenska kandidaturen.
Annons

En relativt nybakad Årets Kock, en som utnämt sig till ”kockvärldens Zlatan” och en rutinerad krögare som numer rattar Gröna Lunds matutbud. Och ytterligare fem namn med gedigen erfarenhet. Det kan helt klart bli tight på mållinjen i september när Bocuse d’Or Sverige ska avgöras.

De här är kandidaterna i Bocuse d’Or Sverige 2017:

•    Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.

•    Jonas Dahlbom, kulinarisk ledare, Gröna Lund.

•    Christofer Bengtsson, Grand Cafe, Oslo.

•    Thomas Sjögren, driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommaren, och frilansande kock annars.

•    Andreas Edlund, jobbar på Pontus Group.

•    Pi Le, souschef, Ulriksdals Wärdshus.

•    Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi

•    Edin Dzemat, Brasserie by EDz.

Intresset för tävlingen ökar

– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Hur dessa kockar valdes ut? Jo, det är svenska Bocuse d’Or- akademien där bland andra kockarna Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg ingår som utsett kandidaterna.