Annons

De lagar bästa snabbmaten i landet

zoom Under onsdagen utsågs vinnarna i snabbmatsbranschens egen tävling Fast Food Awards.  Övre raden, från vänster; Maximiliam Lundin, The Plant, Sandra Berg, Holy Greens, David Egonsson, Holy Greens, Thomas Andersson, Löfbergs, Sarah Tjellander, Tro, Hopp & Kaffe, Ludvig Åström, Brisket & Friends, Staffan Ekstam, McDonalds och Leif Sjöblom, Löfbergs. Nedre raden, från vänster; Emma Sehlstedt, Holy Greens, Johan Lalin, Doktor Mat, Jessica Leroux, Doktor Mat och Magnus Waldehow, Löfbergs.
Under onsdagen utsågs vinnarna i snabbmatsbranschens egen tävling Fast Food Awards. Övre raden, från vänster; Maximiliam Lundin, The Plant, Sandra Berg, Holy Greens, David Egonsson, Holy Greens, Thomas Andersson, Löfbergs, Sarah Tjellander, Tro, Hopp & Kaffe, Ludvig Åström, Brisket & Friends, Staffan Ekstam, McDonalds och Leif Sjöblom, Löfbergs. Nedre raden, från vänster; Emma Sehlstedt, Holy Greens, Johan Lalin, Doktor Mat, Jessica Leroux, Doktor Mat och Magnus Waldehow, Löfbergs.
NYHETER. Snabbmatens mest lysande stjärnor har utsetts. Och på prispallen serveras det veganskt. Det stod klart när Fast Food Awards gick av stapeln.
Annons

Under årliga galan Fast Food Awards prisades aktörer inom snabbmat. Dess jury föll bland annat för den veganska restaurangen The Plant.

– Jag är helt överväldigad över att få bekräftelse på att vårt tänk fungerar och över att få uppskattning från branschen, säger kocken tillika grundaren Maximillian Lundin.

 

För sjunde året i rad arrangeras Fast Food Awards av Fast Food Magazine och tanken är att lyfta kreativa företag i snabbmatsbranschen som haft en lönsam utveckling. Bland dem som nominerats i tävlingens sju kategorier finns hamburgarställen, kaféer och restauranger – och under onsdagen korades vinnarna.

En av dem är den ekologiska och veganska restaurangen The Plant i Teatern i Skanstull, som vann i kategorin Årets briljanta idé.

Hur kommer det sig att ni vann?

– Det beror på att vi har identifierat att gästerna vill äta bättre när det gäller både hälsa och miljö – och de är beredda att betala för det. Därför har jag satt ihop ett koncept där vi tar hänsyn till varenda liten aspekt: du kan äta hos oss 365 dagar om året och må bra, och allt vi serverar är hundra procent ekologiskt och veganskt, sammantaget har det fallit folk på läppen.  

 

Vad betyder vinsten för er?

– Mycket, det här är ett kvitto på att det är många som förstår våra tankar. Jag har kämpat med detta i över ett år och nu kommer det att bli enklare för gäster att ta till sig konceptet.

 

Hur tar ni det här vidare?

– Nästa grej är att expandera konceptet, vi har långtgående planer på att växa i Skandinavien och även på en etablering i England.

 

Hur ska ni fira?

– Jag ska fira på min egen restaurang tillsammans med mina döttrar, min mamma och mina vänner.