Annons

Det går bra för trafiknära restauranger

zoom Det går bra för trafiknära restauranger, så som dem i anslutning till flygplatser, järnvägar, båttrafik och landsvägar där stora flöden av restaurangbesökare förekommer.
Det går bra för trafiknära restauranger, så som dem i anslutning till flygplatser, järnvägar, båttrafik och landsvägar där stora flöden av restaurangbesökare förekommer.
NYHETER. Siffror från SCB visar att trafiknära restauranger ökade med 10,6 procent i oktober jämfört med samma månad förra året. Restaurangindex visar också att restaurangers totala försäljningsvolym ökade med 4,6 procent.
Annons

De flesta av restaurangkategorierna i SCB:s statistik Restaurangindex som tagits fram i samarbete med Visita gjorde en bra oktober månad jämfört med förra året.

Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling under 2016, med hela 10,7 procent. Restaurangomsättningen ökade med 7,0 procent i oktober 2016 jämfört med oktober 2015, i volym ökade den med 4,6 procent.

Den kategori som uppvisar lägst utfall är personalrestauranger med en volymutveckling på -6,5 procent.

Restaurangföretagarnas syn på efterfrågan fortsatte att förbättras under november. Förväntningsläget ligger en bra bit över genomsnittet för de senaste 10 åren. Det visar Konjunkturinstitutets månatliga konjunkturbarometer, som återspeglar restaurangföretagares syn på efterfrågan de kommande tre månaderna.