Annons

Eva Östling är Årets personlighet i hotellbranschen

zoom Hon är Årets personlighet i hotellbranschen.
Hon är Årets personlighet i hotellbranschen.
NYHETER. Visitas vd Eva Östling har utsetts till Årets personlighet i hotellbranschen. Priset har skapats av organisationen Sweden Hotels och delas ut för första gången i år.
Annons

Grattis! Hur känns det?

– Det är sällan jag blir tyst, men jag blev verkligen tagen över det här priset! Jag är väldigt glad, stolt och taggad för framtiden.

Att ha din position är en utsatt roll. Var hämtar du din styrka?

– Jobbmässigt är det viktigt för mig att ha duktiga och kreativa medarbetare. Visita har grymma medarbetare som vågar och vill ifrågasätta och tänka nytt med fokus på medlemmarnas bästa och näringens utveckling. Men sen är det viktigt för mig att kunna hämta energi i mitt privatliv. När dessa två fungerar kan man utföra stordåd och jag är lyckligt lottad.

Priset delas ut till en person som betyder extra mycket för hotellbranschen. Vad är det viktigaste du har åstadkommit hittills i år?

– Det får omvärlden och medlemmarna bedöma. Jag jobbar för två saker: Hela vår organisation ska leverera nytta till våra medlemmar och vi ska lyfta vår närings betydelse i samhället. Medlemmarna ska känna att det är värt att vara med i Visita så att de vill stanna och att fler vill vara medlemmar. Då blir vi fler som följer branschens etiska regler och det i sin tur levererar samhällsnytta. Så det är en kedja av saker som samverkar. Om jag lyckas förmedla det till fler beslutsfattare så kan vi få bra beslut.

Vad är avgörande för att Visita ska få gehör för sina frågor?

– Att vi levererar på det vi säger att vi ska leverera på! Att vi jobbar på att vara en sund och ren näring. Här har näringen själv ett stort ansvar. Vår näring är i så hög grad det Sverige. Vår näring är Sveriges verkliga jobb- och integrationsmotor och dessutom är vår näring Sveriges roligaste. Det är få näringar som kan mäta sig med oss i det.