Annons

Fullbokat på hotellen under Way out west

zoom På torsdag är det dags för 2016 års upplaga av musikfestivalen Way out west.
På torsdag är det dags för 2016 års upplaga av musikfestivalen Way out west.
NYHETER. Festivalen Way out west har varit ledande för att marknadsföra Göteborg som musikstad. Förra året slogs publikrekord med 30 000 besökare och inför årets festival är det fullbokat på stadens hotell. 
Annons

Torsdagen den 11 augusti drar årets upplaga av Way out west i Göteborg igång. Festivalen som har satt Göteborg på den internationella musikkartan.

– Vi har länge jobbat med Göteborg som musikstad och Way out west har varit lite som en tältpåle i allt det. Det har varit den stora grejen att hänga upp konceptet musikstad på, säger Stefan Gadd, presschef på Göteborg & Co. 

Vill skapa kännedom

– På kort sikt kommer folk hit för att gå på festivalen men på längre sikt handlar det om ett image-byggande och att skapa kännedom. Way out west finns alltid med på alla listor över festivaler som är värda att besöka och vi har märkt att cirka två tredjedelar som köper biljetter till festivalen är icke-göteborgare, vilket såklart är kul, säger Stefan Gadd.

Vilka ringar på vattnet kan man se att festivalen ger till staden?

– Vi gör staden mer känd och vi lockar målgruppen som gillar populärmusik. Under årens lopp har vi haft en massa utländska journalister som inte bara skriver om festivalen utan som också skriver vad man kan göra i staden och på så sätt lockar vi fler besökare, säger Stefan Gadd.

Hur ser bokningsläget för hotell ut?

– Det har varit fullt på hotellen sedan början av sommaren och där det finns rum kvar blir priserna därefter.