Han ska utveckla konferenser vid Mälarens strand

Jesper Hyseus Foto: Pressbild

"Det känns fenomenalt att vara tillbaka på svensk mark", säger Jesper Hyseus.

KARRIÄR. Jesper Hyseus, ny vice-vd på Hackholmssunds konferens tror att vi kommer att ägna mindre tid åt konferenser i framtiden. Å andra sidan: konferenser och möten blir allt viktigare, och är något vi lägger mer och mer krut på. 

Hej, grattis till din nya tjänst som vice-VD på Hackholmssund konferens. Hur känns det att ha landat där?

– Det känns fenomenalt att vara tillbaka på svensk mark. Tryggt och väldigt inspirerande och kul att få vara med och utveckla Hackholmssund där jag började i början av maj.

Du kommer närmast från ett betydligt varmare ställe, de senaste tre åren har du tillbringat i Abu Dhabi. Berätta!

– Vi sökte ett familjeäventyr. Där var jag försäljningsdirektör för två hotell och ansvarade för att generera intäkter inom olika segment och marknader. Det var tufft, men utvecklande: 400 rum på det ena och 250 på det andra i en av världens mest konkurrensutsatta marknader.

Vad fick dig att flytta hem igen – och nappa på erbjudandet om att börja på Hackholmssund Konferens?

– Livet i allmänhet. När äldsta dottern skulle börja skolan var det läge att åka hem. Jag hade fått en stor dos av högt arbetstempo och blivit många erfarenheter rikare. Beträffande Hackholmssund så lockades jag av möjligheten att få ta ett helhetsansvar, men naturligtvis även Hackholmssund som plats - det är en fenomenal anläggning med en otrolig potential.

Vad gjorde du innan du började jobba i Abu Dhabi?

– Jag hade suttit fem år på Sheraton Stockholm och avslutningsvis som försäljningsdirektör när jag erbjöds möjligheten till en intern förflyttning till UAE. Innan dess var jag på Hilton, på den globala försäljningsorganisationen i tre år. Jag har också jobbat med global försäljning inom Marriott under ett par års tid.

Hur vill du utveckla Hackholmssund konferens vidare?

– Läget är fantastiskt, ligger helt avskilt vid Mälarens strand, men ändå nära både Stockholm och Arlanda. Vi jobbar enbart med en grupp åt gången, vilket gör det intimt. Vi siktar framför allt in oss på ledningsgrupper som enbart vill fokusera på sin uppgift. Nu vill vi skynda långsamt och bli lite mer externt fokuserade, vi vill öppna våra dörrar till viss del, men ändå upprätthålla integriteten och mystiken kring anläggningen.

Vilket är det största orosmolnet på konferenshimlen just nu?

– Det har blivit så stort fokus på att man ska kunna mäta effektivitet och värden på möten. Jag skulle önska att man kunde släppa det där och bara låta folk mötas under rätt förutsättningar – naturligtvis med ett tydligt och övergripande mål. Då brukar agendan ofta sätta sig självt och resultaten komma. Vi ska vara en katalysator för att skapa det perfekta mötet. Hos oss ändras agendan nästan alltid, och det brukar vara tecken på ett lyckat möte.

Hur tror du morgondagens konferenser kommer att se ut?

– Mer fokus på avskildhet och säkerhet. Flexibilitet blir allt viktigare. Fokus på matens kvalitet ökar. Istället för att göra fyra halvdana möten per år vill man hellre ha två riktigt bra.

Vilket är ditt personliga bästa konferensminne?

– En incentive-resa till Puerto Rico. Det var så otroligt välorganiserat och genomtänkt, många små detaljer som i slutändan gjorde stor skillnad. Det är något vi eftersträvar även på Hackholmssund.

Du har jobbet som chef länge. Vad är det, enligt dig, som utmärker en bra chef?

– En bra chef är någon som har förmågan att se till varje individ och som kan särskilja medarbetarens olika behov. En bra chef har förmågan att lyssna och visa empati och sätter andra före sig själv. Det är viktigt att kunna ta ett steg tillbaka och istället låta sina medarbetarna prestera. Att förmedla en känsla av delaktighet, och därmed en ökad vilja till att ta ansvar och strävan efter att nå de mål som man tillsammans satt upp. 

Fakta

Jesper Hyseus

Ålder: 43 år.

Utbildning: Hotellskola i Schweiz och universitet i UK. Filkand i hospitality business managent. 

Cv: "Jag har framför allt jobbat med försäljning på Marriot Hotel, Hilton och Sheraton innan min tid i Abu Dhabi och Hackholmssund."

Höjdpunkt i arbetslivet: "Under min tid på St Regis Saadiyat Abu Dhabi, då blev vi utsedda till bästa Starwoodhotell i EAME 2015 – en härlig utmärkelse."

Jobbprestation jag är stolt över: "När jag fick äran att vara med och öppna Ritz Carlton Central Park i NY 2001."

Det gör jag om 5 år: "Då är jag kvar på Hackholmssund och och vi har på allvar etablerat oss som Sveriges mest eftertraktade mötesplats. Vi har nått nya höjder i form av leverans på mat och dryck och utvecklat vårt koncept ytterligare. Vi har också breddat basen av internationella kunder, och blivit en plats där företag skriver historia."

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Gustav Yrkes-VM

Inga medaljer - men värdefull erfarenhet

NYHETER. Servitris Sofie Langkjaer: "Jag fick en dipp tredje dagen".

Annons
Petter Stordalen

Stordalen: ”Här har saknats ett stort konferenshotell”

NYHETER. Bygger ett 18 våningar högt hotell med utsikt över Vättern.
Stureplan

Stureplans ombyggnad skjuts upp – igen

NYHETER. PG Nilsson: ”Ingen politisk majoritet för att gå vidare”.
Skistar

Färre säsongssökande till fjällen

NYHETER. ”Har sina naturliga förklaringar”, säger Branäsgruppens vd.
Sophie Helin

Nu ska hon styra Scandic Bollnäs

KARRIÄR. Sophie Helin tar över som hotelldirektör.
dubbel

Dubbel Dubbel rider på Göteborgsk Asienvåg

NYHETER. Slår upp dörrarna till sin fjärde krog - hoppas på kinesisk lunchsuccé.
Twister

Rekordsäsong för nöjesparkerna

NYHETER. Nöjesparksgruppen Parks and Resorts slår nya besöksrekord.
Mat

De är Årets restaurangkedja 2017

NYHETER. Långsiktiga samarbeten placerar Fazer Food Services i topp.
Personalbrist

Brist på medarbetare – nu i ännu fler yrken

NYHETER. Hovmästare och bartender räknas nu bland bristyrkena.
Stella

Finalisterna klara i debuterande Stella-galan

NYHETER. Finalister klara – Malin Söderström i tre kategorier.
Box Destilleri

Box Destilleri storsatsar – ska locka fler kvinnor

NYHETER. Fördubblar produktionen och utvecklar verksamheten.
Yrkes-VM

Bra start i Yrkes-VM: Flera topprestationer

NYHETER. Hård kamp om medaljerna i Abu Dhabi.
Restauranggalan

Trångt och trevligt då restaurangbranschen prisades

VIMMEL. Kolla in! De var där på den tionde Restauranggalan.
Ronge Restauranggalan

Storslam för Taks Frida Ronge

NYHETER. Galan bjöd på vinnare och rätter av Stockholm Culinary Team.
Emma Ziemann

Vinnaren i Årets Servitör: ”Jag log och tittade upp”

NYHETER. Fjolårets sommeliervinnare kan nu även kalla sig Årets Servitör.
Västsverige Norge

Norrmän skapar högtryck i Västsverige

NYHETER. Västsverige storsatsar på norska sommarbesökare.
Pierre

Han gör 40 krogbesök på 7 timmar

NYHETER. Under Matnatten ska matbloggaren i Malmö slå världsrekord.
Halloween Liseberg

Ännu större satsning på Halloween i år

NYHETER. Halloween har blivit ett sätt att förlänga säsongen.
Yrkes-VM

”Vi räknar med många medaljer”

NYHETER. Det svenska laget taggat inför Yrkes-VM i Abu Dhabi.
Christoffer Bergfors

Han utmanar branschen att bli mer hållbar

NYHETER. Christoffer Bergfors prisas för fokus på hållbarhet.
Storhogna sport

Storhogna satsar på sportanläggning

NYHETER. Aktiviteter året runt ska lyfta högfjällshotellet.
at park

Stefan Karlsson har öppnat At Park

NYHETER. Götaplatsgruppens femte restaurang.
whiskeykrog

De är bästa whiskykrogen – igen

NYHETER. Brygghuset i Fiskebäckskil lockar tio gånger fler provare än vanligt.
David Bergling

Han blir ny vd på Nordic Light Hotel

KARRIÄR. David Bergling ska få hotellet att ta ett större grepp om Norden.
Kåbdalis

Kåbdalis storsatsar på hemmapubliken

NYHETER. Kåbdalis skidanläggning ska lyfta destinationen.
Fredrik lindfors

Fredrik Lindfors vinner NM i sommellerie

NYHETER. Chefssommelieren vinner två guld på en vecka.
72 hour cabin

Så lugnar svensk natur stressade turister

NYHETER. Framgång för program som lyfter svensk natur. 
husbilscamping

Ny skatt kan grusa husbilsboomen

NYHETER. Campingar riskerar drabbas dubbelt av ny skatt.
Linje Tio barteam 1

Linje Tio i Hornstull är en av världens bästa barer

NYHETER. Knep plats 44 på prestigefyllda World’s 50 Best Bars.
Global pastry chef

Sverige vidare till VM i Global Pastry Chef

NYHETER. Kocklandslagets konditorer klara för finalen i Kuala Lumpur.
Gränsö slott

Gränsö Slott bygger ut sitt spa

NYHETER. Nu dubbleras spaavdelningen på Gränsö Slott till 600 kvadratmeter. 
Paul Svensson

Paul Svensson gröna krog prisas – och växer till London

NYHETER. Vill att gästerna ska förstå att ”växtbaserat är gott”.
Bruksvallarna

Många skidorter laddar snabb säsongsstart med sparad snö

NYHETER. Bruksvallarna lägger 10 miljoner för att spara 25 000 kubikmeter snö.
SAS höga kusten

Nytt flyg till Stockholm gynnar turismen på Höga Kusten

NYHETER. Nu återupptar SAS flyg mellan Örnsköldsvik och Stockholm.
Lydmar Hotell 1

Sverige – ny resefavorit för amerikanska turister

NYHETER. Intäkter från ökat antal gästnätter steg med 6,6% i somras.
Eva Östling om SD:s skuggbudet

Eva Östling: ”SDs förslag ökar splittring på arbetsmarknaden”

NYHETER. Chockhöjd restaurangmoms - hot mot ”Sveriges integrationsmotor”.
Aquavit London

Efter första Michelin-stjärnan – nu ska Aquavits koncept spridas

NYHETER. Krogen där stammisen Rihanna beställer köttbullar prisas.
Petter Stordalen, Arlanda 1

Stordalen vill bygga ut på Arlanda

NYHETER. Koncernen kan komma att ha över 1000 rum på flygplatsen.
Eva Östling höstbudget

Eva Östling om konkursökning: "Höjda arbetsgivaravgifter för unga är orsaken"

NYHETER. Hotell och restauranger drabbades av 22% fler konkurser än 2016.
Kanelbullens Dag 2017

Här var det uppbullat – nu firas Kanelbullens Dag!

NYHETER. Bagaren Magnus Johansson säljer tusentals bullar idag.
SM-mästare sommelieri 2016: Fredrik Lindfors

Höj glaset – Fredrik Lindfors fixade svenskt guld i sommelieri!

NYHETER. Grand Hotels chefssommelier om den tuffa tävlingen.
Plus, 1

Kritiken växer mot Booking.com: "Ranking ska vara ärlig"

NYHETER. Eva Östling välkomnar Plus granskning av OTA:ernas fulspel.
Ripjakt 1

Stopp för utländska jägare slår mot besöksnäringen

NYHETER. Stängda anläggningar och färre jobb i fjällen efter kritiserat beslut.
Kalle Jangbratt

Han startade med sommarjobb som vaktmästare – idag vd

KARRIÄR. Kalle Jangbratt ska ta koncernen Melanders group vidare. 
eva möter Sara Öhrvall

Så påverkar digital utveckling besöksnäringen

EVA MÖTER. Sara Öhrvall om hur digitalisering påverkar besöksnäringen.
Good Mornings hotellbåt, Sundsvall

Flytande hotell tar ny kurs

NYHETER. Hotellbåt blir budgetalternativ i Sundsvall.
Göran Jonsson

Liftskötare med 40 år på toppen

PORTRÄTT. Göran Jonsson basar över 34 liftar i Västbranten. 
Eva Östling 1

Eva Östling: ”Momsförslaget slår mot jobben och integrationen”

NYHETER. Visita kritiska mot Moderaternas momsförslag: "En dubbelstöt".
Waxholms hotell, fasad 1

Efter dubbel otur reser sig nu Waxholms hotell

NYHETER. vd Tobias Ekman: "Som tur är har vi sluppit avboka gäster".
Långe Jan, Öland

Ölands skördefest drar in 300 miljoner

NYHETER. Bo Pensionat: "Bättre än midsommar för oss".
Vadstena Camping 1

Vadstena Camping applåderar sommaren: ”Totalt fullt varje dag”

NYHETER. Trycket till trots – anläggningen vill men får inte bygga ut.
Harrys

Karlstadkrogar nekas uteservering på vintern

NYHETER. Restauratören: ”Förhoppningen var att vi skulle få tillstånd”.
Hotel Rogge

Efter hotellets stjärnstatus – vill dubbla antal rum

NYHETER. vd:n: "För att inte behöva tacka nej till gäster".
Skeppsholmen, Af Chapman

Vilken framtidsbransch! Svensk turisms omsättning ökade med 18,3 miljarder

NYHETER. Idag firas World Tourism Day – med svenska rekordsiffror.
Fredrik Elfgren

Han sadlade om från safariguide i Kenya – idag hotell-vd

KARRIÄR. Fredrik Elfgren: ”Alla kan lära sig, men man måste gilla sitt jobb”.
Sibylla i Viksjö 1

Rekordmånga nya restauranger ger Sibylla "ketchupeffekt"

NYHETER. Kedjan väntas omsätta 800 miljoner kronor under 2017.
Roller coaster 1

Europas bästa nöjesparker har korats – här är de svenska vinnarna

NYHETER. Så gick det när European Star Awards 2017 delades ut i Berlin igår.
Appar

7 appar som klickar besöksnäringen in i framtiden

LISTA. Digitala plattformer som erbjuder nya lösningar.
Tina Johansson, Vinkällan 1

Hon är landets bästa kvinnliga sommelier

NYHETER. Tina Johansson skålade sig till seger i Lily Bollinger Award. 
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.