Annons

Historiskt rekord för Kolmården

zoom
NYHETER. Kolmården har gjort ännu en rekordsäsong, det står klart när djurparken summerar 2016. Succésiffrorna från 2015 har slagits med nära 7000 besökare – och bakom resultatet ligger satsningar på nya attraktioner.
Annons

Sedan säsongspremiären i april till avslutningen i december har Kolmården haft över 727 000 besökare och det är nytt rekord för djurparken.

– Det känns jättekul, det är många som jobbar hårt året om och det här blir ett kvitto från våra gäster på att vi gör något bra. Det är också positivt att vår berg- och dalbana drog oerhört mycket folk, trots att vi öppnade den en månad sent i slutet av juni, säger Helena Axelsson, informationsansvarig för Kolmården. 

Djurparken har i flera år investerat i nya attraktioner för att locka besökare, förutom berg- och dalbanan och Bamses Värld kan nämnas Tiger World och linbanan Safari. Helena Axelsson tror också att det ökade intresset för djur och natur spelar in.

Satsningar ger resultat

Christer Fogelmarck är tillförordnad vd på Kolmården och koncernchef för Parks and Resorts och han gläds över att investeringarna har gett resultat.  

– Vi har gjort stora satsningar på Kolmården de senaste åren och det är både väldigt roligt och väldigt viktigt att det har gett så fina resultat även i år.