Hon är ny kapten för Juniorkocklandslaget

Annie Lundin, Juniorkocklandslaget Foto: Pressbild

Har altid vetat att hon ska bli kock. Annie Lundin är ny kapten för Juniorkocklandslaget.

NYHETER. Annie Lundin, 22, har fått prestigeuppdraget att leda Juniorkocklandslaget. Hennes nästa mål i sikte – att vinna VM nästa år.

Det är bråda dagar för lagkapten Annie Lindén. Just nu väljer hon och en kommitté bland ett gäng kandidater som sökt till Juniorkocklandslaget. Det är sju till nio stycken vita kockrockar som ska fyllas. Och snart börjar hon nya jobbet på restaurang Tak, Nordic Choice och Frida Ronges hisnande satsning i Stockholm.

Hon berättar att man i år satsar på yngre förmågor. Under OS, Culinary Olympics, förra året kammade Juniorkocklandslaget hem ett guld. För att få tävla med laget får man inte vara 25 år fyllda. Och nästa Culinary Olympics går av stapeln först 2020. Annie Lundin själv kommer inte att kunna vara med. Men hon ska ge allt krut för att laget ska kamma hem ett VM-guld nästa år.Artikeln fortsätter under annonsen

Hur kändes det när du fick frågan att bli lagkapten?

–Jag sa ja direkt. Jag blev lite förvånad för jag hade inte riktigt visat mig i den rollen i förra laget.

Hur kom det sig att du sökte till Juniorkocklandslaget från första början?

–Jag har följt dem när jag gick i skolan och varit nere och tittat på OS, Culinary Olympics, för fyra år sedan och World Cup för två år sedan. Då tänkte jag att ”Wow, exakt det där vill jag göra! Jag ska också stå där är en dag”.

Senast i höstats blev det guld i Culinary Olympics. Känner du av press efter att laget gjort så bra ifrån sig tidigare?

–Det är en ännu större utmaning nu när jag är lagkapten.

Vad är det du gillar med tävlingsmatlagning?

–Den utmanar mig på ett annat sätt. På jobbet då kommer gästerna för restaurangens koncept, de vill äta din mat, men på tävling blir det tvärtom.

Hur skulle du beskriva dig själv som kock?

–Jag älskar att jobba med grönsaker och det har jag alltid gjort. Det är en trend som är positiv att man ska tänka på en hållbar framtid och det vill jag jobba med. Att jag inte valt att jobba så mycket med kött är för att jag är rädd att ge stöd till fel köttindustri. Oavsett om det är kött, fågel, fisk eller skaldjur så vill jag alltid veta exakt var det kommer ifrån.

Du brinner för hållbarhet. Hur ska du applicera det i Juniorkocklandslaget?

–Timmarna för träning ska inte ska vara för många, för vi ska hålla som kockar också. Jag blev lite förvånad för jag hade inte riktigt visat mig i den rollen i förra laget.

Vad kommer bli tuffast i ditt nya uppdrag?

–Känslan av att inte räcka till.

Hur ska du övervinna den känslan?

–Mitt största mål är att alla ska känna sig bekväma med varandra som team och där är ärlighet viktigt. Precis som laget ska ge mig feedback, så ska vi tillsammans hitta vad som får vårt lag att gå framåt.

Varför blev du kock?

–Det har suttit i mig hela livet. Jag växte upp på en gård i Småland. Och där hade vi allt; djur, jakt, skog och en sjö där vi fiskade. Vi hade en jordkällare med saft från farmors tid och ett litet eget rökeri där vi rökte både kött och fisk. Halva trädgården var ett grönsaksland. Det är ett litet paradis för den som vill bli kock. Jag var mycket i köket med mamma som älskade att laga mat. Vi tog hand om allt som fanns på gården.

Hur skulle du vill utveckla dig och dina kunskaper mer?

–Det är en av anledningarna till att jag börjar på restaurang Tak. Jag har inte jobbat med japansk mat tidigare. Och när det är ett sådant stort ställe så finns det väldigt mycket mer tydliga roller än i mindre kök. Där finns mer utrymme för stöd och utveckling och jag tror att jag kan lära mig hur man bygger en restaurang från grunden.

Hur peppar du dina kollegor eller kommande lagmedlemmar?

–Jag ska försöka att smitta med positivitet.

Vid 25 så får man inte längre tävla i Juniorkocklandslaget. Kommer du att fortsätta tävla på andra nivåer?

–Ja. Men jag vill först till Köpenhamn och bara fokusera på restaurangjobb och sen komma tillbaka för att tävla.

Fakta

Annie Lundin, 22

Jobbar: Precis börjat som kock på Tak, Stockholm. Tidigare arbetsplatser är Operakällaren matsal, Fotografiskas restaurang och Grand Escalier.

Utbildning: Hotell- och restaurangprogrammet, Kristianstad.

Tävlingsmeriter: Medlem i Juniorkocklandslaget, 2016 (guld), Årets Skånska Kockelev, 2013 (guld).

Kommer att representera Juniorkocklandslaget i Nordiska Mästerskapen i Lahti, Finland, juni 2016.

Detta gör jag om 5 år: ”Då jobbar jag förhoppningsvis i Köpenhamn på en krog som har hållbarhet i fokus”.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Samuel Laulajainen 1

Från liten korvmoj till att koncepta jättearenor

KARRIÄR. Samuel Laulajainen är ny som Stockholm Lives konceptchef.

Annons
Wayne's Coffee 1.

Här är kaffekedjan som är bäst på franchise

NYHETER. 250 ansökte om att få driva Wayne's-kaféer – 15 godkändes.
World's 50 Best 1

Tunnsått med svenska restauranger på prestigelista

NYHETER. World's 50 Best räknar ner – bara Nilssons Fäviken med.
Kocklandslaget 2017.

Nya Kocklandslaget: "Vi siktar bara på guld"

NYHETER. Siktar på att inta översta pallplats – både i VM och OS.
Dalarna

Dalarna rustar för tuffare konkurrens

NYHETER. Kraftsamlar i kampen om internationella turister.
Clarion Sense

”Vi ska bli Luleås största hotell”

NYHETER. Clarion Sense bygger ut – satsar 80 miljoner.
Svante Melander Amanda Lydahl från Wisbygymnasiet

Gymnasie-SM: ”Helt oväntat att vi tog guld”

NYHETER. Deltagare från Wisbygymnasiet kammade hem segern.
Countryside Hotels 1

Hotellkedja slår ett slag för hållbar kärlek

NYHETER. Garanti ger par pengarna tillbaka vid skilsmässa.
At Six incheckning

Redo för incheckning i hotellkvarteret Urban Escape

NYHETER. Största byggprojektet på 30 år – prislapp 5 miljarder.
Njem Hatom, 26, Smak.

Från Syrien till jobb på Malmö-restaurang

PORTRÄTT. Njem Hatom, 26, har hittat hem – och ny karriär.
Skånes djurpark

Skånes Djurpark höjer blicken

NYHETER. Bygger hängbroar nio meter över djuren.
johanna ögren

Hon ska sätta Lappland på kartan

KARRIÄR. Johanna Ögren i ny roll som marknadsansvarig.
Arlanda

Kraftig kritik mot flygskatten

NYHETER. Norra Sverige och Gotland drabbas värst. 
vedbobacken

Faddersystem ska rädda små skidanläggningar

NYHETER. Nu satsar SLAO för att rädda mindre skidanläggningar.
naturturism

Nu vill regeringen sänka momsen på naturguider

NYHETER. Guidning i naturområden: Från 25 till sex procent.
borås

Designnationen Sverige på frammarsch

NYHETER. Visit Sweden satsar på designturism.
Carl och Tobias

De ska höja besöksnäringens röst

NYHETER. De är Visitas nya kommunikations- respektive presschef.
husbil

Husbilsföretag satsar på uthyrning

NYHETER. Idé som blev växande succé.
haymarket

De privata gästerna blir allt viktigare för hotellen

NYHETER. Affärsgästerna har blivit en allt mindre pålitlig intäktskälla. 
Eva columbi ägg

Framgång för Visita

NYHETER. Har nu passerat 5000 medlemmar.
furuviksparken

Inför sommarsäsongen: Nöjesparkerna ska anställa tusentals

NYHETER. Parks and Resorts: ”Vi kommer hitta våra stjärnor”. 
kineser stockholm

Rekordökning för kinesiska gästnätter i Stockholm

NYHETER. I januari reste drygt 9000 kineser till Stockholm.
gymnasie-sm

Här är finalisterna i Gymnasie-SM

HELA LISTAN. De kan bli framtidens branschstjärnor.
 
Franz Xaver Ziegerer

Han är köksmästare på Malmös senaste storhotell

KARRIÄR. Franz Xaver Ziegerer intar nu köket på Quality Hotel View.
kocktävling falun nioklassare

Kocktävling räddade restaurangskola

NYHETER. Hot om nedlagt gymnasieprogram fick stadens kockar att gå samman.
digital utveckling

95 miljoner för affärsutveckling söker småföretag

NYHETER. Stöd att söka för att digitalisera – och nå kunder utomlands.
Grand Escalier, Globen 1

Stureplansgruppen gör lyxig arenakrog i Globen

NYHETER. Öppnar ett Grand Escalier nummer två.
Stationen Martin

Så ska kockbristen i Uppsala bekämpas

NYHETER. Nytt nätverk vill göra yrket mer attraktivt.
Hey Lucy

Från pub till dinner club – Harrys öppnar 12 nya restauranger

NYHETER. Kedjans nya koncept – asiatisk fusion i internationell tappning.
Jonas Öjvik, Byns Bistro.

Sommargågator lyfter restauranger – och stadsbilden

NYHETER. Krögaren Jonas Öjvik: "Mer folk i rörelse"
Årets Framtidschef 2017

Årets Framtidschef: "Alla är värda en andra chans"

NYHETER. Tarek Malak vet hur man kommunicerar med unga anställda.
Tiveden 1

Laxå utnämns som unikt eko-område

NYHETER. Glädjande besked för Tivedens nationalpark. 
Nils John, Visit Sweden 1

Trots Trumps falska rykte är Sveriges varumärke starkt

NYHETER. Visit Sweden deltar i ITB: "Vi har en positiv image".
K-märkt, Stockholm 1

"Vegovågen sker mest i storstäderna"

NYHETER. Ny rapport om hur svensken vill luncha i framtiden.
Strand Hotel, Stockholm 1

Anrika Strand Hotel rustas för 150 miljoner

NYHETER. Allt "bling bling" skalas av och 19 nya rum byggs.
Hotell Havsbaden

Byggs för fullt på Hotell Havsbaden

NYHETER. Hotellkungen Stefan Karlsson står bakom landets största spa.
Acadamia Uppsala 1

Rivstart för Uppsalas nya storhotell: "Redan fullbokat"

NYHETER. Hotellets vd: "Aldrig varit med om något liknande".
TakeOver – White Guide 11

”Idag börjar alla krogar tänka kvinnor”

NYHETER. Prisat nätverk utvecklar det kvinnliga ryggdunkandet bland kockar. 
White Guide 2017 1

Dags att boka bord! De vann under White Guide-galan

HELA LISTAN. Rutinerad storvinnare bland Sveriges bästa restauranger. 
Zoran Ostovic, Eskilstuna 1

Krögare i Eskilstuna jublar: Uteservering året runt

NYHETER.  Zoran Ostojic: "Ett ansiktslyft för hela stadens centrum". 
Gone Camping 1

Vill visa en campingnäring på frammarsch

NYHETER. Tv-programmet Gone Camping är tillbaka med ny säsong.
Petter Stordalen, At Six 1

Stordalen: "Vi ska öppna världens bästa hotell"

NYHETER. Snart öppning av nya hotellkvarteret på Brunkebergstorg.
Åre

De är landets mest populära fjällorter

NYHETER. Listettan: "Vi är landets skönaste skidort!"
Skiss Svenska Mässan

Svenska Mässan sjösätter expansion tidigare än planerat

NYHETER. Bygger nytt våningsplan för att möta internationellt tryck.
da matteo

Här bryggs landets bästa kaffe

NYHETER. Bryggkaffet trendar enligt prisvinnande kafé i Göteborg.
Göran Pettersson 1

Hotellkung köper Beatles-boende i Eskilstuna

NYHETER. Så har Göran Pettersson fått snurr på sina verksamheter.
Lavinfara

Så ska skidåkare få bättre koll på lavinfara

NYHETER. SLAO räknar med positiva resultat – testar på skidorter.
nattag

Efter hot om skrotning: SJ satsar på nattågen

NYHETER. Öronmärker 150 miljoner – i tiden med hållbart resande.
Semlor -1

Rusning efter semlor – rekord i sikte

NYHETER. Göteborgskedjan säljer flera tusentals bakverk i timmen.
Magnus Åkerström

Han vann sin första tävling – korad till Årets Unga Kock

NYHETER. Magnus Åkerström går vidare till VM-final i Frankfurt.
vallasen2

Så lockar Vallåsen nya åkare

NYHETER. Nu råder högtryck i backarna: Nybörjare viktig målgrupp.
Rod Pérez

Kock med potential – Rod Pérez är årets Rising Star

KARRIÄR. Från konditori till stjärnkrog och Justin Timberlake som gäst.
skistar sportlov

Fler drar till fjälls för sportlov

NYHETER. Sportlovet ger viktig tillströmning hos landets skidorter.
Göteborg.

Ingen sorg i Göteborg – korad som världens snällaste stad

NYHETER. ...och bättre än New York på fest enligt ny undersökning.
Cobble Hill Juice 1

Svensk startup läskar i New York

NYHETER. Cobble Hill Juice – ett framgångsrecept på andra sidan Atlanten.
Gröna Lund 1

Byggstart för Gröna Lunds läskigaste nyhet någonsin

NYHETER. Hårresande attraktionen Ikaros – väger 200 ton.
 
Ekerum Resort 1

Fotboll och cykling ska få golfbanan i full swing

FOKUS. Ekerum satsade året om – tjugodubblade omsättningen.
Frank Fiskers, Scandic

Nya Stockholms-hotellen lyfter Scandic

NYHETER. Starkt resultat när 2016 sammanfattas.
Carin Kindbom 1

Svenska Mässans vd: "Så slog vi rekord – igen"

NYHETER. Carin Kindbom siktar på uppåtkurva med utbyggnad tills 2030.
Wildfire 1

Osäkert om Kolmårdens Wildlife snurrar i sommar

NYHETER. Christer Fogelmarck: "Det är en stor förlust".
Downtown Camper lägereld

Scandics stora satsning i Stockholm – campingtema i city

EXKLUSIVT. Tjuvkika in på hotelljättens nya signaturhotell i Stockholm.
Sayan Isaksson

De restaurangerna fick nya stjärnor av Guide Michelin

NYHETER. Nobelkocken Sayan Isakssons ställe Imouto en av dem. 
Skogsfloating

Hotellet med hängande konferenser – som i Amazonas

TREND. Skogsfloating är det senaste inom mötesvärlden.
Årets Unga Branschstjärna 2017

De vann! Är lysande stjärnor på sina jobb

NYHETER. Årets Unga Branschstjärnor är Emelie Lindell och Alexander Ihre.
Husbil.

Allt fler byter segelbåten mot husbil

NYHETER. Publikrekord när husvagnsmässan Caravan anordnades i helgen.
Naturguide Tiveden.

Skapade sitt drömjobb: Att ta med turister ut i skogen

NYHETER. Naturguiden David Tverling har en nationalpark som arbetsplats.
Miss Voon öppnar i Uppsala

F12-gruppen öppnar Miss Voon i hotellskrapa

NYHETER. Tar konceptet från Stockholm till Uppsala och Elite hotell.
Grand Travel Awards 2017-1

De vann pris under viktig resebranschgala

HELA LISTAN. Stordalen dubbelt prisad under Grand Travel Award.
First Hotels Södertälje

First-kedjan satsar i Södertälje – med två nya hotell

NYHETER. Etablerar sig i Skandinaviens största industriområde.
hand2

Klimatsmart resande ska sätta Sverige på världskartan

NYHETER. Visitas nya hållbarhetsrapport: "Företag växer och skapar fler jobb".
Plaza, Västerås 1

Hisnande hotellnyhet – här öppnar landets högsta spa

NYHETER. 300-gradig utsikt * Täcker 4 våningsplan * Skidåkning "inne"
Slottet och Gamla Stan

Så ska fler turister lockas till Sverige

NYHETER. Besökare från Kina, Storbritannien och Spanien ökar mest.
Hållbar turism i Malmö

Malmö vill bli världsbäst på hållbar turism

NYHETER. Vill få besöksnäringen att göra medvetna val.
White Guide nomineringar 2016

Krogar med guldchans! De kan vinna pris av White Guide

HELA LISTAN. Kolla in de smakrika nomineringarna här.
Klas Lindberg. Krögaren bakom restaurangen Portal, Årets Affärskrog.

Prisregn över Stockholms restaurangvärld

NYHETER. Hela listan: Bar, kafé och krogar – de vann!
Platinan, Scandic Göteborg.

Här sker Scandics nya hotellsatsning i Göteborg

NYHETER. Hela 14 våningar högt och 362 rum.
Quality hotell Borås

Inför SM-veckan: Högtryck på hotellen i Borås

NYHETER. Hotell-vd:n "Det handlar om varje liten sängplats". 
Joacim Johansson

Bo som Pippi Långstrump i Astrid Lindgrens Värld

NYHETER. Astrid Lindgrens Värld utökar med 230 sovplatser.
Titti Falk

Hon ska hitta ny kraft till hotell i Oskarshamn

KARRIÄR. Titti Falk är ny på jobbet som hotellchef i industristaden.
Arlanda skotträdda hundar

Vov! Vilken bokningssuccé med hundhotell på nyår

NYHETER. Clarion Arlanda är en fristad för skotträdda hundar.
TakeOver på Pontus.

Kockarna som vill fortsätta ta över i köken

FOKUS. TakeOver: "Trist att diskussionen om kvinnliga kockar behövs".
Radisson Blu Royal Viking Hotel

Rezidors svenska hotell går bra – trots tufft 2016

NYHETER. Senaste årsrapporten visar försprång före övriga Europa.
Frank Fiskers

Efter Scandic: Det ska Frank Fiskers göra nu

NYHETER. Avgående vd:n: ”Jag har haft världens roligaste jobb”.
YH-utbildning 1

Färre beviljade YH-utbildningar för besöksnäringen

NYHETER. Utbildningsexperten: "Jag är besviken".
Frank Fiskers 1

Frank Fiskers lämnar Scandic efter 8 år

NYHETER. "Beslutet har vuxit fram" – efterträds av Starwood-topp.
Restaurangindex 2017

Oro bland krögare efter bra tillväxtår

NYHETER. Höjning av arbetsgivaravgifter en av orsakerna.
Ekoturism i topp

Sverige i topp som som ekoturistmål

NYHETER. Listas som ett av världens 6 främsta resmål.
Fisketurism i Blekinge.

Camping bygger lyxstugor i satsning på fisketurism

NYHETER. Möter internationella sportfiskares högre boendekrav.
antjeeva4

Visita: "HRF:s löneförslag hämmar näringen"

AVTAL2017. Idag växlade parterna yrkanden.
Marge arkitekter 1

Byggplan för nytt storhotell på Sergels torg

NYHETER. Hotell med 300 rum i kvarter som ska växja på höjden.
Chockhöjning av soptaxa i Stockholm

Soptaxa chockhöjs i Stockholm – krögare vill slippa monopol

NYHETER. Panini: ”Sopor är vår största huvudvärk – funderat på egen sopbil”
Copperhill 1

Copperhill får grönt ljus för bygge av lyxstugor

NYHETER. Vill möta önskemål hos internationella gäster.
Fastfood Awards 2017

De lagar bästa snabbmaten i landet

NYHETER. Veganska maträtter prisades som en briljant idé.
Livsmedelsstrategi 2017

Efter ny livsmedelsstrategi – Visita vill se tydlig handlingsplan

NYHETER. Chefsjuristen: "Hur ska regeringen arbeta rent praktiskt?"
Årets Kock 2017 001

Restaurangeliten minglade efter Årets Kock

VIMMEL. Stjärnspäckad bankett efter Årets Kock-finalen i Malmö.
Pingpong-konferens

Pingisspel ska ge udd åt hotellets konferenser

TREND. The Steam Hotel vässar utbudet.
Årets Kock 2017 Johan Backéus

Storfavoriten Johan Backéus vann Årets Kock: ”Äntligen!”

NYHETER. Fjärde gången gillt – nu siktar han mot Bocuse d'Or. 
Juryn Årets Kock 2017

Årets Kock-finalen: En pulsmätare av spänning

ÅRETS KOCK. Nu återstår en nervkittlande väntan... 
Årets Kock 2017

Knivskarp konkurrens – kampen om Årets Kock igång!

ÅRETS KOCK. Åtta finalister gör upp i Malmö om SM-titeln.
Stefan Ekengren, Görvälns slott.

Stefan Ekengren ny kökschef på Hantverket

HALLÅ DÄR. Glöm bantad meny – så utökar kocken antal rätter.
ren2

Jokkmokks marknad – 400 år och stark 

NYHETER. Näringsminister Damberg på plats när Jokkmokks marknad invigs.
sibyllatarek2

Sibylla-krögare från Borlänge kan vinna chefspris

NYHETER. "Bra chef för unga" –  Tarek Malak kan bli Årets Framtidschef.
Norrsken

Så vill utländska gäster upptäcka svensk naturturism

NYHETER. ”Soft adventure” är en växande trend visar ny studie.
Johan Malm tvåa i Ostron-EM, Trollhättan 2017

"Därför kommer jag aldrig att sluta äta ostron"

NYHETER. Sveriges bästa ostronöppnare Johan Malm tog silver i EM.
rutabaga

Mathias Dahlgren dumpar stjärnor och startar vegovåg

NYHETER. Experten: "Det gröna skiftet är mer än en fluga".

Aljoša Lagumdžija

Södertälje satsar som turistdestination – i Finland

NYHETER. Samarbete ska locka finska turister.

McDonald's säljer

McDonald's i storaffär: Säljer svenska verksamheten

NYHETER. Ingen skillnad för franschisetagare – vill öppna fler restauranger.