Hon ska växla upp på slottshotellet

Katarina Romell. Foto: Pressbild

Katarina Romell. Gläds åt att få fortsätta jobba med entreprenörer igen.

KARRIÄR. Katarina Romell tänkte stanna länge som konsult på sitt och maken Melker Anderssons familjeföretag F12. Samtidigt kunde hon inte låta bli att snegla på Görvälns Slott och Hufvudsta gård. När erbjudandet om VD-skap kom fanns det ingen tvekan. 

Grattis till nya jobbet som vd för Görvälns Slott och Hufvudsta Gård Mat & Möten! Hur känns det?

– Det känns naturligtvis jätteroligt! Det är ju egentligen inte bara ett jobb, jag blir ju vd på två ställen inom Independent Hotel Group.Artikeln fortsätter under annonsen

Vad innebär din nya roll jämfört med tidigare roller du haft?

– Tidigare har jag jobbat elva år på Vår Gård i Saltsjöbaden och därefter var jag ett år på F12-gruppen, vårt familjeföretag. På F12 var jag inne på styrelsenivå. Nu får jag fortsätta att jobba med entreprenörer igen.

Du trivdes bra där du var, och hade egentligen helt andra planer än att börja på något nytt. Vad fick dig att hoppa på nya uppdrag?

– Jag hade egentligen tänkt stanna länge på F12, men har länge sneglat på just Görvälns Slott och Huvfudsta Gård. Det är två jättefina produkter som har stuckit ut. Jag imponerades av deras sätt att jobba med sociala medier och deras professionella sätt att kommunicera sina budskap utåt.

I pressmeddelandet står det att ni nu växlar upp verksamheten. Vad innebär det?

– Verksamheten är redan på väldigt hög nivå. Nu vill jag vässa oss ytterligare och ta oss till en ännu högre nivå.

Vad är konceptet bakom en lyckad konferens enligt din uppfattning?

– Ett värdskap som lever upp till kundernas redan höga förväntan. Men grunden är naturligtvis att allt ska flyta, tekniken ska fungera och fikat ska komma på utsatt tid. Lägg till en vacker miljö där små detaljer vittnar om omtanke.

… och vad är konceptet bakom en lyckad långweekend?

– Samma sak här. Ett värdskap som får gästerna att känna att personalen älskar sitt arbete och som gör att gästerna känner sig varmt välkomna. Vi som jobbar här måste älska att ge service och drivas av passion.

Vad är de närmaste planerna för Görvälns slott?

­ – Görvälns slott ska bli Sveriges bästa boutiquehotell. Vi ska även bli Sveriges bästa Hideaway där gästerna kan gosa in sig. Just nu bygger vi sju nya rum och planerar ett Chef’s table.

Hur tror du att framtidens konferenser kommer att se ut?

– Konferensbranschen är tuff. För att överleva måste man leverera, ha en edge och våga vara lite smartare och nischa sig.

Du har varit på mindre, mer personliga ställen som Vår gård och på stora hotell som Strand Hotell.  Vad är skillnaden på att driva små ställen kontra större anläggningar?

– Större ställen har ofta en lite mer fyrkantig professionalitet samtidigt som man på mindre ställen behöver dra nytta av sin kreativitet.

Du har haft chefsroller under många år. Hur är du som chef?

– De säger att jag är bra. Jag är säkert krävande, jag vet vad jag vill och jag är tydlig med att förmedla min vision. Mina medarbetare får stor frihet under ansvar.

Fakta

Katarina Romell

Ålder: 56

Utbildning: Jag är marknadsekonom i botten och är internutbildad på längden och tvären.

CV: Jag har varit ansvarig för mötesindustrin på Visit Sweden, jag har varit i ledningen på Strand Hotell och på Grand Hotel Holdings. Jag har också varit ordförande på Visita Stockholm. Nu senast var jag på Vår Gård i Saltsjöbaden och i ledningen på F12-gruppen.

Jobbprestation jag är stolt över: På Vår gård jobbade vi otroligt mycket med ledningsgruppen. En bra ledning är oerhört viktigt för att få arbetsplatsen att fungera.

Det gör jag om fem år: Då har Melker och jag startat ett eget litet ställe i Toscana. 

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
tylosand1

Efter renoveringen: Ännu högre tryck och ännu ett pris

NYHETER. Högtryck råder på Hotel Tylösand. 

Annons
skoter

Digital kampanj ska locka utländska turister till Lappland

NYHET. Semesterdrömmar om nattliv och shopping flyttas till en arktisk miljö.
Glashus

Hotellentreprenör öppnar ny restaurang i New York-stil

NYHETER. Åtta meter i takhöjd på Hellstens Glashus.
Uttern Lyllo

Utter ska bygga Lyckseles varumärke

NYHETER. Maskoten Lyllo ska samla stadens turistföretag.
naturturism

Viktig seger för naturturismen

NYHETER. Regeringen öppnar för egen gymnasieinriktning.
Jangbratt Scandic

Visitas lista: Scandic populäraste arbetsgivaren

NYHETER. Chefen: ”Är det någon gång man ska arbeta på Scandic så är det nu”.
scandicdröm2

Kedja toppar nya drömlistan

NYHETER. Visita börjar ranka besöksnäringens populäraste arbetsgivare.
skycity

Nytt råd ska lyfta Arlanda

NYHETER. Ska bli Nordens ledande storflygplats.
daftöland

Daftö förbereder för Storm

NYHET. Storsatsning ska locka de lite äldre barnen.
Scandic Downtown Camper

Scandics nya slår läger i Stockholm

NYHETER. Så blir restaurangen på Downtown Camper.
Pigalles svit 1

Är det här landets lyxigaste hotellsvit?

NYHETER. Checka in bland champagne, kaviar och exklusiva lånekläder.
Comfort Hotel Arlanda 1

Nordens största flygplatshotell byggs på Arlanda

NYHETER. Arlandas nya storhotell blir ännu större.
fireball

Succé när barnen fick provåka Fireball

NYHETER. Boomerang-banan är Furuviks största satsning hittills.
slao

Här är föregångarna i skidbranschen 2017

NYHETER. Skistar prisas dubbelt Idre Fjäll är årets skidanläggning.
Liseberg Instagram.

Liseberg störst i Sverige på Instagram

NYHETER. Här är de svenska turistdestinationerna som är störst på Instagram.
Henrik Berghult 1

Han tar med Clarion på framtidens hotellresa

PORTRÄTT. Henrik Berghult vill göra Clarion till Nordens största kedja.
Möte

Stockholm på topplista över bra mötesstäder

NYHETER. Visit Stockholm: ”Betyder mycket för oss som stad”.
stylt

FN-pris till Stylt för bästa hotellarkitektur

NYHETER. Svenska designbyrån spöade internationella eliten.
eva östling

”Det är ett tungt beslut”

NYHETER. Eva Östling om att lämna sin roll som vd för Visita.
Eva Östling

Visitas vd Eva Östling slutar på egen begäran

NYHETER. Eva Östling: "Nu är det dags att avsluta det här kapitlet i min karriär".
Sopor

Ny vägledning ska skapa klarhet i sopförvirringen

NYHETER. Återvinningsindustrierna vägleder i fråga om äganderätt till avfall.
Skallefteå Airport 1

Kraftigt lyft för Skellefteå Airport

 NYHETER. Ny linje gav 40 procent fler resenärer.
Cykelinsamling på Clarion

Clarion samlade in cyklar till nyanlända

NYHETER. Stora cityhotellet startade kampanj – fick in hela 80 cyklar.
Värtahamnen 1.

Fler kryssningsturister till Stockholm – så kan de spendera mer

NYHETER. Hela 650 000 besöker huvudstaden i sommar.
Pite Havsbad köper Cape East

Pite Havsbad i ny affär – köper spahotell i Haparanda

NYHETER. Har utsetts till "Årets Spa" – öppnar i ny regi om 1 år .
Framtiden restaurangbranschen

Ny trendrapport: "Det är restaurangbranschens utmaningar"

NYHETER. Sätter fingret på det nya digitala landskapets möjligheter. 
Robert Andersson, sommelier.

Skål för svenskt sommelieri – sjätte bästa i Europa!

NYHETER. Robert Andersson om i EM i Wien: "Nöjd med min insats".
Kalmars hotellnäring sover inte 1

Kalmars hotellnäring – en bokningsraket

NYHETER. Beläggningsgraden ökar mest här jämfört med hela landet.
Bra lärare

Yrkesgala startar pris till bra handledare och lärare

NYHETER. Under en gala i Västerås lyfts stadens YH-utbildningar.
Snökonferens – SLAO

Snökonferens med framtidens turism på agendan

NYHETER. Snökonferens om framtiden på landets skidanläggningar.
Sara Gustavsson

Hon ska sälja in Umeå: ”Här har vi allt”

KARRIÄR. Sara Gustavsson går från HBO Nordic till vd för Visit Umeå.
Storhogna

Här är högfjällshotellet som satsar året runt

NYHETER. Nybygge ska möta ökad efterfrågan från internationella gäster. 
Charlotte Halzius

Hon skakade hem en finalplats i internationell bartävling

HALLÅ DÄR. Charlotte Halzius, 26, ska tävla i Diplomaticos globala final.
Håkan Thörnström, kreativ matledare för Rasta Kulturrestauranger 1

Håkan Thörnströms nya uppdrag: Matleda kulturrestauranger

NYHETER. Plockas in av Rasta Group – blir kreativ ledare för 5 restauranger.
Nääs fabriker 1

Smart tänk kring matsvinn gav Svenska Mötespriset

HELA LISTAN. Alla anläggningar som vann pris under ärofylld gala.
White Guide Kafé 2017-1

De vann! Här är landets bästa kafé

NYHETER. Juice på syrsor – det trendar i kafévärlden.
Daniel Ogalde

Från volontär i Colombia till Stockholmshotell

KARRIÄR. Daniel Ogalde ska kommunicera Strand Hotels omvandling.
Kolmården app

Kolmården knyter ihop verksamheten med ny app

NYHETER. "Gamification" och forskning ska revolutionera parkupplevelsen.
Fjälluffen 1

STF vill få unga att välja fjällsemester istället för Magaluf

NYHETER. Startar utbildning för att ungdomar ska få "fjällkoll". 
Nordic Cookery 1

Tareq Taylor gör internationell mat-tv om Jokkmokk

NYHETER. Tv-serien Nordic Cookery når över 80 miljoner hushåll i 115 länder. 
Thomas Nilsson, Öland 1.

Kapelluddens campingaffär – siktar mot ny målgrupp

NYHETER. Siktar på att omsätta 19 miljoner med totalt 750 platser. 
husbil2

Bra siffror i ryggen: Nu satsar svensk camping framåt

NYHETER. Gästnätterna ökar och rekordmånga fordon registreras.  
Grönklittsgruppen, Öland

Campingjätte på expansionsfas: "Ölands marknad är stekhet"

NYHETER. Grönklittsgruppen köper Ekerum – första södra etableringen.
Best Western och Sweden Hotels 1

Best Western köper Sweden Hotels: "Nu är vi Sveriges största kedja"

NYHETER. Totalt har nu kedjan 135 hotell – så ska de nya konverteras.
Nordic Choice rapport 2016

Nordic Choice om 2016: "Vårt bästa resultat någonsin"

NYHETER. Vill ha 35% av marknaden i nordiska storstäder innan – 2020. 
Max anställda

Max goda service gav pris – igen

NYHETER. Christoffer Bergfors, Sverigechef: "Våra anställda trivs".
Susanne Dahlberg, Visit Sweden

Nya namn i toppen på Visit Sweden

NYHETER. Susanne Dahlberg är ny vd: "Utmaning jag drömt om att få".
Niclas Palmqvist, vd, Kolmården.

Han är Kolmårdens djurparks nya vd

KARRIÄR. Niclas Palmqvist: "Vi har stora planer".
Tävling

Sim- och klättertävling slussar turister till Linköping

NYHETER. Linköping & Co vill ta vara på publiksuccén.
Orsa

Strålande sommar för landets campingföretag

NYHETER. Bokningsläget hos Svenska Campingpärlor upp över 25%.
Ulla på Prinsen

Servitris med 35 stolta år på samma ställe

PORTRÄTT. Ulla Dunder ser restaurang Prinsen som sitt "andra hem".
liseberga

Lisebergs nya supergunga: ”Suger tag i magen”

NYHETER. Attraktionen Lokes prislapp – 170 miljoner.
Svenska Mässan 1

Svenska Mässan storsatsar: 2000 rum innan 2030

NYHETER. Prislapp: 5 miljarder – Målet: Att bli Europas mötesplats nummer 1.
Park Avenue Göteborg, skiss över nya restaurangen

Stefan Karlssons nya restaurang ska sätta Park Avenue på matkartan

NYHETER. Inleder samarbete med Elite – del av hotellets 100-miljonerssatsning.
Ikaros, nyhet Gröna Lund 2017.

Premiär-åk för Gröna Lunds Ikaros: ”Läskigaste någonsin”

LISTA. Kolla in: Det här är nöjesparkens alla nyheter 2017.
Flag Hotels 1

Hotelljätten till Landvetter: "Bygger ett super-Scandic"

NYHETER. Klar operatör för Flag Hotel – i anslutning till nya flygplatsen.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.
visitavimmel17

Vårens varmaste vimmel!

NYHETER. Fullt hus när Visita bjöd in till Tyrol.
Campingkrögare

Rutinerad krögare bakom ny campingkrog

NYHETER. Anders Vollmer nappade på att driva fisk- och skaldjursställe.
annas

Hon prisas som Årets Kvinna i besöksnäringen

NYHET. Hotelltoppen Anna Spjuth: "Jag har alltid tagit lite för svåra tjänster".
Accor

Bra start på året för jätten Accorhotels

NYHETER. Hotellmarknaden lyser starkt – franska marknaden vänder.
rutabaga

Mathias Dahlgren dumpar stjärnor och startar vegovåg

NYHETER. Experten: "Det gröna skiftet är mer än en fluga".

Aljoša Lagumdžija

Södertälje satsar som turistdestination – i Finland

NYHETER. Samarbete ska locka finska turister.

McDonald's säljer

McDonald's i storaffär: Säljer svenska verksamheten

NYHETER. Ingen skillnad för franschisetagare – vill öppna fler restauranger.