Annons

HotellbÄt i Stockholm hyllas av amerikansk press

zoom Hotellfartyget Prince Van Orangiën fÄr goda omdömen av sÄvÀl internationell press som lokalbefolkningen.
Hotellfartyget Prince Van Orangiën fÄr goda omdömen av sÄvÀl internationell press som lokalbefolkningen.
NYHETER. Det exklusiva bĂ„thotellet Prince Van OrangiĂ«n har under det senaste Ă„ret fĂ„tt strĂ„lande omnĂ€mnanden i de prestigefyllda magasinen CondĂ© Nast Traveller och Vogue. 
Annons

Det var en artikel pÄ nyhetstjÀnsten Omni som lyfte fram den goda publiciteten i ett svenskt rampljus den 31 augusti. Originalartikeln pÄ CNtraveller hade publicerats redan i maj.

− Det Ă€r fantastiskt roligt, sĂ€ger Agneta Green som driver Oaxen Krog & Slip, varunder bĂ„thotellet ocksĂ„ ingĂ„r.

Hon minns journalisterna, bÄda indiska, som har bott över pÄ bÄten och uppenbarligen uppskattat atmosfÀren.

− Resejournalister bor pĂ„ hotell över hela vĂ€rlden, men det gĂ„r aldrig att Ă„terskapa ett stĂ€lle av det hĂ€r slaget. Platsen vid Beckholmen Ă€r dessutom sĂ„ unik eftersom bĂ„ten ligger avsides men Ă€ndĂ„ mitt i stan. Det Ă€r verkligen en liten dold pĂ€rla.

Bjöd hit Àgarens familj

Agneta Green och medgrundare Magnus Ek köpte Prince Van Orangiën 2008 eftersom de behövde ha en hotellösning pÄ ön Oaxen i den sörmlÀndska skÀrgÄrden, dÀr de tidigare huserade med sin restaurang. NÀr de stÀngde ner verksamheten 2011 frÄgade mÄnga om de fick köpa bÄten.

− Jag Ă€r verkligen glad att vi valde att behĂ„lla den nĂ€r vi flyttade till DjurgĂ„rden, sĂ€ger Agneta. Det har tagit tid att fĂ„ snurr pĂ„ verksamheten, men det senaste Ă„ret har det verkligen lossnat. Vi har aldrig velat ligga hos bokningssajterna, utan sköter allting sjĂ€lva.

BÄten, som Àr 35 meter lÄng och har sex hotellrum, har alltid varit i privat Àgo. Oaxen Àr fjÀrde Àgare i ledet. Byggaren hette Mr Smith, det var Àven han som namngav bÄten nÀr den tog sin jungfrutur i Holland 1935.

− Vi fick faktiskt kontakt med ett av hans barnbarn och bjöd hit hela familjen för tvĂ„ sedan. Det var vĂ€ldigt fint, vi fick ett gammalt fotoalbum av dem.

MÄnga bröllopsnÀtter

Hotell Prince van Orangiën har öppet under sommarhalvÄret mellan april och oktober. Den internationella exponeringen ligger vÀl i linje med Oaxen Krog & Slip och hotellfartygets unika kvaliteter, men faktum Àr att hotellbÄten hittills frÀmst har fÄngat stockholmarnas intresse.

− Vi har mĂ„nga nygifta par som kanske vill vara barnfria en helg. Det Ă€r vĂ€ldigt romantiskt och lugnt hĂ€r, sĂ„ vi fĂ„r ocksĂ„ mĂ„nga brudpar som kommer hit pĂ„ sin bröllopsnatt.