Annons

Kedja toppar nya drömlistan

zoom Detalj från kedjan som toppar Visitas nya lista över drömarbetsgivare.
Detalj från kedjan som toppar Visitas nya lista över drömarbetsgivare.
NYHETER. När landets mest populära arbetsplatser rankas vinner Google. Nu lanserar Visita motsvarande lista inom besöksnäringen. 2000 yrkesverksamma har fått tycka till, och även här toppar en jätte. 
Annons

Visita börjar ranka besöksnäringens mest attraktiva arbetsgivare, bland annat för att öka kännedomen om näringen. Nu tillkännages resultatet av den allra första undersökningen och toppar listan gör Scandic Hotels. Kedjans Sverigechef Peter Jangbratt kallar resultatet hedrande och roligt.

– Vår kultur är en av våra viktigaste strategiska frågor, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic.

Drygt 2000 yrkesverksamma inom näringen har fått svara på undersökningen, som genomförts av Universum. Deltagarna har fått välja bland 168 arbetsgivare med fler än 50 anställda.

Även tvåan en kedja

Tvåa på listan, som rymmer de 50 mest populära arbetsgivarna, är Nordic Choice Hotels och trea är Grand Hôtel i Stockholm.

Sett till regioner är Scandic Hotels även mest populära i Skåne, medan Gothia Towers toppar listan i Västra Götaland och Stureplansgruppen i Stockholm. I de norrländska länen hamnar Nordic Choice Hotel överst.

– Det här är fantastiskt roligt då våra medarbetare är det viktigaste vi har i arbetet med att skapa exceptionell service varje dag. Detta är ett fint kvitto på att det lönar sig att arbeta med alla de kulturbyggande aktiviteter vi gör inom Nordic Choice Hotels där mångfald, utvecklingsmöjligheter och CSR står högt på agendan, säger Eva Ottosson Rask, som är General Manager på Copperhill Mountain Lodge i Åre.

Näring som växer

Sedan 2007 har vart femte nytt jobb i Sverige skapats inom besöksnäringen.

– Visita representerar idag drygt 5 000 företag i hela landet, och totalt 7 000 verksamheter inom besöksnäringen. Fram till 2023 kommer vi, med rätt förutsättningar, kunna skapa 50 000 nya jobb, säger organisationens vd Eva Östling. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...