Annons

Pandox miljardaffär i hamn

zoom
NYHETER. Hotellfastighetsbolaget köper tyska hotell för 3,7 miljarder kronor.
Annons

Pandox förvärv av 18 hotellfastigheter i Tyskland, som offentliggjordes den 5 december 2015, har nu slutförts.

Denna tyska hotellfastighetsportfölj omfattar sammanlagt 3415 rum i tolv tyska städer, däribland Frankfurt, Düsseldorf och Hamburg med en hög andel internationella gäster men även regionstäder som Köln, Hannover och Mönchengladbach.

Slutgiltig köpeskilling uppgår till 400 miljoner euro, nästan 3,7 miljarder kronor.

Säljare är Leopard Group, ett holdingbolag med fastighetsinnehav i Storbritannien och Tyskland, och den israeliska hotelloperatören Fattal Hotel – en ny långsiktig partner – enligt Pandox vd, Anders Nissen.

– Förvärvet uppfyller samtliga Pandox strategiska kriterier när det gäller storlek, ort, läge, marknadsposition och lönsamhet, och stärker vår position på den viktiga tyska hotellmarknaden, säger han i en kommentar. 

Det största hotellet i förvärvet heter Leonardo Royal Frankfurt och har 449 rum. Det minsta hotellet är Leonardo Aachen med sina 99 rum.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...