Annons

Rekordmånga danska turister i Skåne

zoom Danmark är en viktig marknad för Skåne, och i år ökar den med 22,9 procent.
Danmark är en viktig marknad för Skåne, och i år ökar den med 22,9 procent.
NYHETER. Fler danskar besöker Skåne, enligt färska siffror från Tourism in Skåne ökade antalet danska gästnätter med 10 000 första halvåret 2017 – och det är nytt rekord.
Annons

Det råder fortsatt stark tillväxt inom Skånsk besöksnäring, under det första halvåret 2017 uppgick antalet gästnätter till 2 446 296, en ökning med 5,4 procent jämfört med motsvarande period ifjol. Och när det gäller utländska gästnätter ligger ökningen på 11,9 procent, vilket är högre än övriga destinationer i landet.

 

Särskilt danska besökare lockas till Skåne: under samma period ökade marknaden med 22,9 procent och antalet gästnätter slog rekordåret 2009 med 10 000.

 

– Den danska kronan har återhämtat sig efter en mindre dipp och är stark mot den svenska kronan. Dessutom har det varit en tillfällig lättnad i gränskontrollerna från maj månad, i kombination med att många resenärer kanske vant sig vid situationen och det har varit mindre publicitet kring frågan, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne, i ett pressmeddelande.

 

Siffrorna för första halvåret 2017 är preliminära, slutgiltiga siffror kommer i april 2018.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...