Rutinerad krögare bakom ny campingkrog

Anders Vollmer

Ny camnpingkrögare. Råå förstärker sitt utbud med fisk- och skaldjursrestaurang.

NYHETER. Campingmat är inte direkt förknippad med någon högre gastronomi. Men Råå Camping tänker annorlunda. Deras restaurang Vallen har nu slagit upp portarna och för driften ansvarar den erfarne krögaren Anders Vollmer. ”Vi har valt ett proffs”, säger campingens platschef Maria Samanc. 

Under påskhelgen var det premiär för Råå Campings nya fisk- och skaldjursrestaurang Vallen. Och bakom pannor och kastruller står den erfarne krögaren Anders Vollmer. De senaste åren har han arbetat som frilans på bland annat Tomatens hus och på Strandsidan i Viken.

– Det känns otroligt, jag har frilansat i fyra år och det ska bli roligt att äntligen jobba för mig själv. Och stället är fantastiskt, det ligger vid havet med utsikt genom stora fönster över Ven, Danmark och sundet med all båttrafik. Jag bor här nere, i Ramlösa, och jag har länge känt att det saknats en bra fisk- och skaldjursrestaurang. Och när tillfället dök upp så nappade jag förstås.Artikeln fortsätter under annonsen

Inrett med loppisfynd

Det var för ett år sedan som Nordic Camping frågade om han ville ta över driften av Vallen, och sedan dess har ett renoveringsarbete pågått.

– Inredningen är vitmålad och fronten till vårt nya kök är havsblått. Och allt pynt har en koppling till havet: båtar, ankare och trossar. Jag har köpt det från Tyskland, sådant här finns inte i Sverige. Vi har även lagt ett nytt trädäck på uteserveringen och köket har utrustats med nya maskiner.

Anders Vollmer berättar att han inrett restaurangen med loppisfynd, som han renoverat under vintern.

– Jag har ett recyclingstänkande, så vi har köpt möbler från en loppisaffär i Helsingborg och jag har målat stolar i två månader innan jul.

Inspirerad av läget vid vattnet har han komponerat en meny bestående av fyra förrätter och fyra huvudrätter.

– Vi serverar exempelvis Skagen, en silltallrik gjord på hemgjord sill och en het scampi med aioli. Våra varmrätter består bland annat av vinkokta musslor med pommes. Vi har också vår egen burgare och pyttipanna, det handlar om typisk svensk sommarmat.

 

"Hög nivå till rimligt pris"

Anders Vollmer är släkt med Ebbe och Mats Vollmer. Det vill säga duon som driver stjärnkrogen Vollmers i Malmö.

– De är min systers barn. Vi brukar prata mat, men vi har ju inte samma utbud, de kör en helt annan klass, säger Anders Vollmer. 

Att driva restaurang på en camping, en miljö som inte brukar förknippas med matupplevelser, är inget som bekymrar Anders Vollmer.

– Jag tänker inte så mycket på att det är en camping. Vi kör på temat sommarrestaurang, med goda råvaror, och det uppskattas av lokalinvånarna och gästerna. Vi har en hög nivå på maten men håller ändå ett rimligt pris. Det är viktigt för mig att folk ska kunna slinka in på en räkmacka och ett glas vin utan att ruinera sig.

Vad tar du med dig från din långa bakgrund in i det nya?

– Jag har kunskaper om hur en organisation fungerar logistiskt. När restaurangen är fullsatt måste allt rulla, det har jag lärt mig, och därför har vi byggt om för att få ett bättre flöde: vi har dubbla kassaapparater och från fönstren kan vi servera gäster på poolsidan. Vi tittar just nu på hur det ska kunna fungera ännu bättre. 

Vad är ditt samlade mål med restaurangen?

– Att vi ska lyckas få till en sommarrestaurang med bra mat till hyfsade priser – jag vill att folk ska tycka att vi är opretentiösa. 

Från campingens sida är man glada över att fått in nytt krögarblod på anläggningen. Platschef Maria Samanc tror att restaurangen kan bli ett dragplåster.

– Allt runt vår huvudsakliga verksamhet höjer gästernas upplevelse, och det är enormt viktigt. Det är därför vi valt att arrendera ut restaurangen till ett proffs. Och att han valt inriktningen fisk- och skaldjur är ju perfekt, med tanke på vårt läge vid havet, säger hon.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
studio2

Premiär för ”Studio 54” i Västerås

NYHETER. Nya Steam Hotel tror på sug efter stor nöjesscen.

Annons
tylosand1

Efter renoveringen: Ännu högre tryck och ännu ett pris

NYHETER. Högtryck råder på Hotel Tylösand. 
skoter

Digital kampanj ska locka utländska turister till Lappland

NYHET. Semesterdrömmar om nattliv och shopping flyttas till en arktisk miljö.
Glashus

Hotellentreprenör öppnar ny restaurang i New York-stil

NYHETER. Åtta meter i takhöjd på Hellstens Glashus.
Uttern Lyllo

Utter ska bygga Lyckseles varumärke

NYHETER. Maskoten Lyllo ska samla stadens turistföretag.
naturturism

Viktig seger för naturturismen

NYHETER. Regeringen öppnar för egen gymnasieinriktning.
Jangbratt Scandic

Visitas lista: Scandic populäraste arbetsgivaren

NYHETER. Chefen: ”Är det någon gång man ska arbeta på Scandic så är det nu”.
scandicdröm2

Kedja toppar nya drömlistan

NYHETER. Visita börjar ranka besöksnäringens populäraste arbetsgivare.
skycity

Nytt råd ska lyfta Arlanda

NYHETER. Ska bli Nordens ledande storflygplats.
daftöland

Daftö förbereder för Storm

NYHET. Storsatsning ska locka de lite äldre barnen.
Scandic Downtown Camper

Scandics nya slår läger i Stockholm

NYHETER. Så blir restaurangen på Downtown Camper.
Pigalles svit 1

Är det här landets lyxigaste hotellsvit?

NYHETER. Checka in bland champagne, kaviar och exklusiva lånekläder.
Comfort Hotel Arlanda 1

Nordens största flygplatshotell byggs på Arlanda

NYHETER. Arlandas nya storhotell blir ännu större.
fireball

Succé när barnen fick provåka Fireball

NYHETER. Boomerang-banan är Furuviks största satsning hittills.
slao

Här är föregångarna i skidbranschen 2017

NYHETER. Skistar prisas dubbelt Idre Fjäll är årets skidanläggning.
Liseberg Instagram.

Liseberg störst i Sverige på Instagram

NYHETER. Här är de svenska turistdestinationerna som är störst på Instagram.
Henrik Berghult 1

Han tar med Clarion på framtidens hotellresa

PORTRÄTT. Henrik Berghult vill göra Clarion till Nordens största kedja.
Möte

Stockholm på topplista över bra mötesstäder

NYHETER. Visit Stockholm: ”Betyder mycket för oss som stad”.
stylt

FN-pris till Stylt för bästa hotellarkitektur

NYHETER. Svenska designbyrån spöade internationella eliten.
eva östling

”Det är ett tungt beslut”

NYHETER. Eva Östling om att lämna sin roll som vd för Visita.
Eva Östling

Visitas vd Eva Östling slutar på egen begäran

NYHETER. Eva Östling: "Nu är det dags att avsluta det här kapitlet i min karriär".
Sopor

Ny vägledning ska skapa klarhet i sopförvirringen

NYHETER. Återvinningsindustrierna vägleder i fråga om äganderätt till avfall.
Skallefteå Airport 1

Kraftigt lyft för Skellefteå Airport

 NYHETER. Ny linje gav 40 procent fler resenärer.
Cykelinsamling på Clarion

Clarion samlade in cyklar till nyanlända

NYHETER. Stora cityhotellet startade kampanj – fick in hela 80 cyklar.
Värtahamnen 1.

Fler kryssningsturister till Stockholm – så kan de spendera mer

NYHETER. Hela 650 000 besöker huvudstaden i sommar.
Pite Havsbad köper Cape East

Pite Havsbad i ny affär – köper spahotell i Haparanda

NYHETER. Har utsetts till "Årets Spa" – öppnar i ny regi om 1 år .
Framtiden restaurangbranschen

Ny trendrapport: "Det är restaurangbranschens utmaningar"

NYHETER. Sätter fingret på det nya digitala landskapets möjligheter. 
Robert Andersson, sommelier.

Skål för svenskt sommelieri – sjätte bästa i Europa!

NYHETER. Robert Andersson om i EM i Wien: "Nöjd med min insats".
Kalmars hotellnäring sover inte 1

Kalmars hotellnäring – en bokningsraket

NYHETER. Beläggningsgraden ökar mest här jämfört med hela landet.
Bra lärare

Yrkesgala startar pris till bra handledare och lärare

NYHETER. Under en gala i Västerås lyfts stadens YH-utbildningar.
Snökonferens – SLAO

Snökonferens med framtidens turism på agendan

NYHETER. Snökonferens om framtiden på landets skidanläggningar.
Sara Gustavsson

Hon ska sälja in Umeå: ”Här har vi allt”

KARRIÄR. Sara Gustavsson går från HBO Nordic till vd för Visit Umeå.
Storhogna

Här är högfjällshotellet som satsar året runt

NYHETER. Nybygge ska möta ökad efterfrågan från internationella gäster. 
Charlotte Halzius

Hon skakade hem en finalplats i internationell bartävling

HALLÅ DÄR. Charlotte Halzius, 26, ska tävla i Diplomaticos globala final.
Håkan Thörnström, kreativ matledare för Rasta Kulturrestauranger 1

Håkan Thörnströms nya uppdrag: Matleda kulturrestauranger

NYHETER. Plockas in av Rasta Group – blir kreativ ledare för 5 restauranger.
Nääs fabriker 1

Smart tänk kring matsvinn gav Svenska Mötespriset

HELA LISTAN. Alla anläggningar som vann pris under ärofylld gala.
White Guide Kafé 2017-1

De vann! Här är landets bästa kafé

NYHETER. Juice på syrsor – det trendar i kafévärlden.
Daniel Ogalde

Från volontär i Colombia till Stockholmshotell

KARRIÄR. Daniel Ogalde ska kommunicera Strand Hotels omvandling.
Kolmården app

Kolmården knyter ihop verksamheten med ny app

NYHETER. "Gamification" och forskning ska revolutionera parkupplevelsen.
Fjälluffen 1

STF vill få unga att välja fjällsemester istället för Magaluf

NYHETER. Startar utbildning för att ungdomar ska få "fjällkoll". 
Nordic Cookery 1

Tareq Taylor gör internationell mat-tv om Jokkmokk

NYHETER. Tv-serien Nordic Cookery når över 80 miljoner hushåll i 115 länder. 
Thomas Nilsson, Öland 1.

Kapelluddens campingaffär – siktar mot ny målgrupp

NYHETER. Siktar på att omsätta 19 miljoner med totalt 750 platser. 
husbil2

Bra siffror i ryggen: Nu satsar svensk camping framåt

NYHETER. Gästnätterna ökar och rekordmånga fordon registreras.  
Grönklittsgruppen, Öland

Campingjätte på expansionsfas: "Ölands marknad är stekhet"

NYHETER. Grönklittsgruppen köper Ekerum – första södra etableringen.
Best Western och Sweden Hotels 1

Best Western köper Sweden Hotels: "Nu är vi Sveriges största kedja"

NYHETER. Totalt har nu kedjan 135 hotell – så ska de nya konverteras.
Nordic Choice rapport 2016

Nordic Choice om 2016: "Vårt bästa resultat någonsin"

NYHETER. Vill ha 35% av marknaden i nordiska storstäder innan – 2020. 
Max anställda

Max goda service gav pris – igen

NYHETER. Christoffer Bergfors, Sverigechef: "Våra anställda trivs".
Susanne Dahlberg, Visit Sweden

Nya namn i toppen på Visit Sweden

NYHETER. Susanne Dahlberg är ny vd: "Utmaning jag drömt om att få".
Niclas Palmqvist, vd, Kolmården.

Han är Kolmårdens djurparks nya vd

KARRIÄR. Niclas Palmqvist: "Vi har stora planer".
Tävling

Sim- och klättertävling slussar turister till Linköping

NYHETER. Linköping & Co vill ta vara på publiksuccén.
Orsa

Strålande sommar för landets campingföretag

NYHETER. Bokningsläget hos Svenska Campingpärlor upp över 25%.
Ulla på Prinsen

Servitris med 35 stolta år på samma ställe

PORTRÄTT. Ulla Dunder ser restaurang Prinsen som sitt "andra hem".
liseberga

Lisebergs nya supergunga: ”Suger tag i magen”

NYHETER. Attraktionen Lokes prislapp – 170 miljoner.
Svenska Mässan 1

Svenska Mässan storsatsar: 2000 rum innan 2030

NYHETER. Prislapp: 5 miljarder – Målet: Att bli Europas mötesplats nummer 1.
Park Avenue Göteborg, skiss över nya restaurangen

Stefan Karlssons nya restaurang ska sätta Park Avenue på matkartan

NYHETER. Inleder samarbete med Elite – del av hotellets 100-miljonerssatsning.
Ikaros, nyhet Gröna Lund 2017.

Premiär-åk för Gröna Lunds Ikaros: ”Läskigaste någonsin”

LISTA. Kolla in: Det här är nöjesparkens alla nyheter 2017.
Flag Hotels 1

Hotelljätten till Landvetter: "Bygger ett super-Scandic"

NYHETER. Klar operatör för Flag Hotel – i anslutning till nya flygplatsen.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.
visitavimmel17

Vårens varmaste vimmel!

NYHETER. Fullt hus när Visita bjöd in till Tyrol.
annas

Hon prisas som Årets Kvinna i besöksnäringen

NYHET. Hotelltoppen Anna Spjuth: "Jag har alltid tagit lite för svåra tjänster".
Accor

Bra start på året för jätten Accorhotels

NYHETER. Hotellmarknaden lyser starkt – franska marknaden vänder.
rutabaga

Mathias Dahlgren dumpar stjärnor och startar vegovåg

NYHETER. Experten: "Det gröna skiftet är mer än en fluga".

Aljoša Lagumdžija

Södertälje satsar som turistdestination – i Finland

NYHETER. Samarbete ska locka finska turister.

McDonald's säljer

McDonald's i storaffär: Säljer svenska verksamheten

NYHETER. Ingen skillnad för franschisetagare – vill öppna fler restauranger.