Annons

Smart drag för Ronneby Brunn

NYHETER. Ronneby Brunn kommer att arrangera Schack-SM 2018. Och för att spelarna ska känna sig som hemma och prestera på topp planerar man att erbjuda trubadurkvällar och grillad mat.
Annons

Ronneby Brunn i Blekinge står som värd för Schack-SM den 29 juni till 8 juli 2018 – tjugo år efter att SM senast hölls på orten. Stefan Carlsson är säljchef på anläggningen och han ser fram emot att se landets främsta spelare göra upp om titeln.  

 

– Det känns härligt, jag ringde till Sveriges Schackförbund år 2015 och sa att vi ville arrangera SM och tre år senare blir det verklighet. Det är ett fantastiskt evenemang, med 700 skickliga deltagare i nio dagar. Och för Ronneby blir det ju ett slags jubileum.

 

Hur kommer det sig att ni tog hem evenemanget?

 

– Det finns många bra anläggningar runt om i landet så det var stor konkurrens, men vi vann på att vi har hotell, restaurang, badland, golfbana och fina omgivningar på samma ställe. Till schacktävlingar åker ofta hela familjen tillsammans och då är sådant viktigt.

 

Kommer ni att bygga kring schacktemat på något sätt?

 

– Javisst, vi ska ha schackbord ute i lobbyn och i restaurangen. Och i vår park kommer vi att bygga ett jättestort bräde. Vi kommer även att försöka få kommunens trädgårdsmästare att skapa ett blomsterarrangemang med schackmotiv – det ska synas att SM hålls här.  

 

Kommer ni att anpassa lokalerna efter målgruppen?

 

– Vi tittar bland annat på ventilationen, SM hålls ju mitt i sommaren och vi vill inte att spelarna ska krokna i värmen. Sedan har de speciella bord som är 180 centimeter långa och 80 centimeter breda. Det krävs också teknik på plats så att intresserade kan följa matcherna på nätet.

 

Planerar ni för några särskilda nöjesaktiviteter?

 

– Spelarna behöver ju koppla av för att kunna prestera på topp, så på kvällarna kanske vi har en trubadur. Och de gillar att spela på skoj, så på terrassen kommer vi att erbjuda bräden och grillad mat.

 

Vad betyder det för er att få arrangera Schack-SM?

 

– Det betyder mycket, dels får vi ett kvitto på att anläggningen passar för sådana här evenemang och det skapar framtidstro. Dels gynnas staden eftersom spelarna med familjer kommer att bo på hotell, vandrarhem och campingar. Troligtvis kommer inte Ronneby att räcka till utan det här blir ett arrangemang för hela Blekinge, säger Stefan Carlsson.