Annons

Smart tänk kring matsvinn gav Svenska Mötespriset

zoom Nääs Fabriker i Tollered var den första anläggningen i Västsverige som sålde överskottsmat via appen Klarna. Nu har de utsetts till Årets Nytänkare.
Nääs Fabriker i Tollered var den första anläggningen i Västsverige som sålde överskottsmat via appen Klarna. Nu har de utsetts till Årets Nytänkare.
NYHETER. Nu har Svenska Möten utsett landets bästa mötesplatser. Av de 26 anläggningar som kvalificerat sig i tävlingen har nio stycken prisats. Och till Årets Nytänkare utsågs Nääs Fabriker: ”Vi är jätteglada över att ha uppmärksammats, det är en ära för oss att ta emot utmärkelsen”, säger Kristina Christofferson, hotelldirektör.
Annons

I tävlingen Svenska Mötespriset hyllar Svenska Möten medlemsanläggningar som utmärkt sig och som inspirerar andra att tänka nytt. I går kväll hölls prisutdelningen på Öresnäs Slott och bland vinnarna fanns Kristina Christofferson, hotelldirektör på Nääs Fabriker.

Ni utsågs till Årets Nytänkare, hur känns det?

– Vi är jätteglada över att ha uppmärksammats, det är en ära för oss att ta emot utmärkelsen.

 

Miljötänk ett mervärde för gäster

Nääs Fabriker ligger i Tollered vid sjön Sävelången utanför Göteborg. Verksamheten ryms i en historisk bruksmiljö och består av ett hotell, konferenslokaler, restaurang, café och kontor. Och det som gör att man kammat hem vinsten i Svenska Mötespriset är att man använder en digital tjänst för att erbjuda överskottsmat till gästerna.

– Vår köksmästare Magnus Andersson fördjupade sig i hur vi kunde minska matsvinnet. Och när han hittade Karma så började vi samarbeta med dem. Vi var den första anläggningen i Västsverige som sålde överblivna portioner via appen, och det går jättebra – allt har sålt slut sedan första dagen. Både i restaurangen och i caféet.   

Vad betyder vinsten för er?

– Det betyder mycket att vi får uppskattning för att vi tänker miljövänligt. Det blir ett mervärde för våra gäster.

 

Hur går ni vidare efter detta?

– Vi har byggt ut och öppnat 24 nya hotellrum nu i maj och i juni öppnar både vår nya wellness-avdelning med ett utbyggt bastukoncept och varma bad – och en ny konferensanläggning med plats för 230 personer. Det är en rolig utmaning under 2017 att tillgodose behoven från de som vill komma hit.

 

 Hur ska ni fira?

– Vi firar med bubbel, både i glasen och i poolen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...