Stefan Karlsson köper loss Hallstaberget

Stefan Karlsson pressbild

– Gamla Teatern ska bli Sveriges första, levande teaterhotell, säger Stefan Karlsson.

Över 50 miljoner kronor.
Så mycket är affären mellan Stefan Karlssons Lappland Holding AB och Sollefteå kommun värd, när Hotell Hallstaberget nu köps loss.

Stefan Karlsson och hans Lappland Holding AB har kommit överens med Sollefteå Kommun om att köpa loss Hotell Hallstaberget.

– Det är inte så märkvärdigt, mer än att vi köper loss huset av kommunen. Vi har drivit det sedan tidigare. Vi gjorde en stor investering själva i huset, så det blir enklast att äga det också, säger Stefan Karlsson till Besöksliv.Artikeln fortsätter under annonsen


Den enligt Stefan Karlsson inte så märkvärdiga affären är värd över 50 miljoner kronor, skriver Sollefteå kommun på sin hemsida. Ett slutgiltigt beslut om affären tas av kommunfullmäktige 24 november.

Enligt förslaget ska 25 miljoner betalas på tillträdesdagen och fem miljoner ska betalas varje 1 januari från 2016 till 2020.


Från kommunens sida är man mycket nöjd med affären.

- Det här är en mycket bra affär för Sollefteå kommun. Vi får tillbaka de pengar vi satsat på fastigheten samtidigt har vi lyckats skapa regionens modernaste hotell- och konferensanläggning som bara den har 60 nya årsarbeten, säger kommunalrådet Elisabet Lassen (S) i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Idag är det svårt att tänka sig Sollefteå kommun utan Hotell Hallstaberget. Men det hade varit ett faktum om kommunen inte hade agerat för precis fyra år sen. Då hade hotellet tillåtits att förfalla. Nu har vi en toppmodern anläggning som drivs av en av landets främsta entreprenörer.


Stefan Karlsson har enligt egen utsago inga andra stora nysatsningar på gång.

– Nej, inte egentligen. Just nu håller vi på att renovera Gamla Teatern i Östersund och gör Moulin Rouge av alla rummen. Vi får se hur det utvecklar sig framöver när energin infinner sig, då blir det säkert något nytt.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Alexander Sjögren

Kock-VM i full gång: "En sport som vilken annan"

BOCUSED'OR. Besöksliv på plats i Lyon: kollar in Sjögrens formkurva.