Annons

Succé när barnen fick provåka Fireball

zoom Fireball är Furuviks största enskilda satsning någonsin.
Fireball är Furuviks största enskilda satsning någonsin.
NYHETER En berg- och dalbana som åker framlänges, baklänges och har en räls som slutar i tomma intet. Så ser Furuviks nya superattraktion ut. ”Vår enskilt största satsning någonsin”, säger Nina Tano, vd på Furuviksparken.
Annons

Den ljumma vårbrisen tillsammans med åkarnas nervositet fyllde atmosfären på Furuviksparken söder om Gävle på torsdagen. Press och elever från Ytterharnäs skola hade blivit inbjudna till parken och blev därmed de första som fick provåka Fireball. Berg- och dalbanan är av typen ”boomerang rebound” och innebär att den åker framlänges och stannar 23 meter upp i luften, precis innan rälsen tar slut. Därefter skjuts du tillbaka i hastigheter upp till 60 kilometer i timmen.

– Den är jättehäftig! Det ser inte särskilt högt ut från marken, men den känns betydligt högre när du sitter på toppen, säger Nina Tano, vd på Furuviksparken.

 

Enskilt största satsningen

Nina Tano och medarbetarna ser fram emot att öppna upp attraktionen för allmänheten vid säsongsöppningen den 20 maj.

Med en prislapp på 32 miljoner kronor är det den största enskilda satsningen som någonsin genomförts på Furuvik.

– Jag tror att besökarna kommer att se på Fireball precis som jag gör. Den är jättehäftig och otroligt fin. Vår park har fått en ny skyline och nu längtar jag väldigt mycket efter premiären, avslutar Nina Tano.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...