Fler studenter vill göra utlandspraktik
NYHETER. Vingård i Provence, stjärnkrog i Seoul eller en ambassad i Wien. Fler studenter från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet väljer att göra praktik utomlands.
”Människorna är allt”
KARRIÄR. Med 25 besöksnäringsår i ryggen går Magnus Widell in som ny vd på Boulebar Sverige. Framåt ligger fokus på tillväxt, tydliga mål och människorna.
Daftö Resort prisas för sitt trevliga värdskap
NYHETER. ”Ett superhärligt pris att få eftersom det är gästerna som röstar”, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort utanför Strömstad som utsetts till en av Sveriges bästa campingplatser.
Dåtid och framtid förenas när nya Gröna Lund tar form
NYHETER. Nu är Gröna Lund äntligen i startgroparna för den efterlängtade utbyggnaden som ska göra nöjesparken 8 000 kvadratmeter större. Det nya tivoliområdet – tydligt inspirerat av historien – väntas stå klart 2028.
Hon är konstnären bakom India’s desserter
KARRIÄR. Som konditor på nyöppnade restaurangen India’s får Michaela Andersten göra det hon gillar bäst – använda sin kreativitet för att skapa bakelser och desserter med nya smaker.
”Det händer saker hela tiden”
NYHETER. Det har snart gått ett år sedan Jonas Karlén klev in i rollen som ny vd för Hotel Tylösand. Det har varit intensiva månader som inte minst präglats av stora investeringar.
Prisregn över ESS Group i World Travel Awards
NYHETER. Att satsa på en helhetsupplevelse för gästen där destinationen är reseanledningen har gett resultat, konstaterar ESS Groups vd Jonas Stenberg.
Maten ska sticka ut på World of Volvo
NYHETER. ”Vi har fått ett krav från Volvo att göra något extravagant och det är en utmaning som passar oss perfekt”, säger Götaplatsgruppens delägare Bengt Linde.