• Nobelförberedelser

  Efter att påbörja arbetet med Nobel i våras ska vi snart sätta igång att laga maten. Fylla nya fina köket med en massa kockar och försöka få alla att jobba mot mål. Vi har maxat antalet men då köket är lite mindre så tar vi en dag extra på oss i preppen. Dessertgänget är på tå och nu ska tusen detaljer fixas innan fredag. Ett mycket spännande uppdrag är det i på alla sätt.

 • Tusen detaljer

  Alltid kul att få vara med om nya projekt. Ibland landar men i att bara se på detaljer, dessa vackra målningar i Stadshuskällaren är ett sådant exempel. Lika kul är det att kontakta alla trevliga producenter jag jobbat med för att börja smida menyplaner.

  Konst

 • Hängmörat eller inte

  När något blir populärt så ska det börjas fuskas. Hur kort tid kan kött hängas men ändå kallas hängmörat? Skriv hängmörad biff i menyn men servera Brasilianskt kött, känns det bra? Det som är synd är alla de där ute som försöker, sedan är helt plötsligt allt hängmörat, nä. Fram för hårda regler och kockar som vågar säga ifrån när man måste vara med om denna lögn. 

  Själv har jag idag äran att få servera rostbiff, rostbifflok samt högrev från Lötens Gård i Skärplinge ikväll, garanterat hängmörat och hinner ni upp med flyget i eftermiddag ska jag se till att ni får uppleva skillnaden. Väl mött i sådant fall på Sturehof!

 • Ekvationen går inte ihop

  Det är en stor brist på kockar och servispersonal. 

  Det finns över 180 restaurangskolor i Sverige, elevantalet går ner och det finns ett överflöd på skolor. Samtidigt är ungdomsarbetslösheten stor, så vad gör vi?

  Vi satsar full fart framåt för att besöksnäringen i Sverige ska växa. Är det inte dags att göra om några av skolorna till utbildningscentra för lite äldre ungdomar?

  Ja, mitt förslag kanske inte är genomförbart och det är kanske bättre att pengar läggs på reklam för att kriga om de få elever som finns.

 • Är man stor måste man vara snäll

  Det var intressant att höra Christer Lind, VD på det sammanslagna Martin&Servera prata om det nya jätteföretaget i leverantörsbranschen. Äntligen finns det en makt som kan titta lite längre än det rent kommerciella, kan vi hoppas på ett ansvar att inte sälja vad som helst till våra skolor och förskolor?

  Sen kanske man behöver lite mer tilltro till forskningen om de miljöhot som faktiskt finns där. Martin&Servera menar nog egentligen inte det som som råkade sägas på scenen. 

  Jag önskar lycka till och ser med spänning på framtiden.

  Just nu tar Årets Kock upp större delen av mina dygn, det ska videobloggas via Årets Kocks hemsida och jag hoppas vi se spå onsdag på Waterfront!

  http://www.aretskock.se

Om min blogg

Hej! Andreas Hedlund här som numera är konsult. Utbildningar, produktutvecklingar och hjälper restauranger på olika vis. Föreläser en hel del just nu men även en hel del catering och kurser. Jag skriver om min vardag och det jag snubblar över där, alla roliga människor och fina ställen jag får chansen att se. Saknar dock redan Pontus-gänget lite.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons