Ekvationen går inte ihop

Det är en stor brist på kockar och servispersonal. 

Det finns över 180 restaurangskolor i Sverige, elevantalet går ner och det finns ett överflöd på skolor. Samtidigt är ungdomsarbetslösheten stor, så vad gör vi?

Vi satsar full fart framåt för att besöksnäringen i Sverige ska växa. Är det inte dags att göra om några av skolorna till utbildningscentra för lite äldre ungdomar?

Ja, mitt förslag kanske inte är genomförbart och det är kanske bättre att pengar läggs på reklam för att kriga om de få elever som finns.

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Hej! Andreas Hedlund här som numera är konsult. Utbildningar, produktutvecklingar och hjälper restauranger på olika vis. Föreläser en hel del just nu men även en hel del catering och kurser. Jag skriver om min vardag och det jag snubblar över där, alla roliga människor och fina ställen jag får chansen att se. Saknar dock redan Pontus-gänget lite.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons